Adasim merhaba, genelde meraktan dogal olarak f1,4 te kullandim, ama sürekli olarak arka planin flu olmasini tercih etmedigim icin büyük bir ihtimalle, gerekli olmayan zamanlarda f2.8 altina düsmem diye tahmin ediyorum. Merak edenler icin ilk ördek fotografi f2,8 de sirasiyla 2-3-4-5 nolu fotograflar f1.4 te, 6 inci fotograf uzun pozlama f10 da ve son fotograf f1.6 da cekildi. Ben sahsen f1.4 teki keskinlikten cok memnun kaldim, daha önce kullanmis oldugum (7D de) Sigma 30mm f1.4´ten kesinlikle daha keskin ve hizli, ayrica cesitli fotograf ürünleri satan dükkanlarda yaptigim denemelerde, asagi yukari hepsi ayni keskinligi ve fokus kararliligini verdi. Sigma alirken, daha önce front fokus ve back fokus problemleri yasadigim icin bir cok lensi test etme geregi duydum, hepsi asagi yukari ayniydi, ama aralarinda tam olarak kesinlikle yalnis fokus yapan yoktu. Daha önceden basima geldigi icin korkarak yaklastigim, sigmaya tekrar güvenmemi sagladi. Sürekli olarak makinayi yaninda bulunduran biri olarak, cantamdan 135mm den sonra kesinlikle ayirmayacagim ikinci lens diyebilirim. Umarim güzel havalarda daha fazla fotograflar cekip, ilerleyen haftalarda görüslerimi sizlerle paylasabilirim. Selamlar Alp...

[QUOTE=Ruzgar344;297839]
Alıntı alpgungor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bencede iyi bir secim, yaklasik 3 hafta önce bende almis bulunmaktayim. Buralarda havalarin cok soguk ve karanlik olmasindan dolayi ne kadar fazla kullanamasamda, ilk izlenimlerim parasini gercekten hakkeden, keskin ve kesinlikle Af si cok hizli bir lens. Elimdeki lensler icinde Canon Ef 135mm L den sonra gelen en hizli lens diyebilirim. Simdiden alan ve alicak olan arkadaslara hayirli olsun, memnun kalicaginizi tahmin ediyorum. Umarim bende önümüzdeki haftadan itibaren, fotograf cekip foruma yüklerim. Simdilik kisa dönemde deneme amacli cektigim fotograflari yüklüyürum.

Adaşım, muhteşem kareler fotoğraflamışsın. Emeğin, görüşlerin ve tüm bilgiler için çok teşekkür ederim. Gerçekten harika fotoğraflar!
Genelde hangi diyaframda çekiyorsun? Bence f/2 de harika sonuçlar veriyor... sevgiler