ön camı çizilmiş rokinon 14mm
merhaba,
elimde ön camında 2 küçük çizik olan bir rokinon 14mm var, maalesef bu çizikler camın tam orta noktasında ve görüntüye etki etmekte, aslında çizikler çok derin değil ilk gördüğümde toz sandım ama sildiğimde çıkmadı ve dikkatli baktığımda çizik olduğunu farkettim. çiziklerin olduğu kısım fotoğrafta bulanık çıkmakta.
aklıma ebaydan ön camı bulup değiştirmek geldi ama bu lensin yedek parçası yok gibi en azından ben bulamadım, Hayyam Foto Teknikle görüştüm onlarda yardımcı olamadılar.
bu sorunu nasıl çözebilirim? tavsiyelerinizi bekliyorum.
ön camı çizilmiş rokinon 14mm
Çizik olan ön camdaki kaplamadır. malisef 3. Parti lens üreticileri fiyat rekabeti yapabilmek için optik kaliteden taviz vermeselerde kaplama ve dış gövde yapısından tavizler verebiliyorlar.
Fotoğrafa etkisi olurmu bilemiyorum ama bildiğim samyangın bu tarz ön eleman gibi parça temini yapmadığı.
Dış ortamda lens kullanırken cepten bezi çıkarıp lense sürmek çok tehlikeli. Cama yapışmış olan kum tanecikleri bezin haraketiyle kılcal çiziklere yol açıyor. Çantada hava pompası taşımak en mantıklısı.
Geçmiş olsun kafanıza takmayın böyle kullanmaya çalışmak en doğrusu.
**Sorun bende, sen daha iyilerine layıksın :) **