Hoş geldiniz. Gelmekle de iyi yapmışsınız. Zira, bir DSLR ile ürün fotoğrafı çekmek için hangi kit lens sorusu konuya biraz mesafeli olduğunuzu da gösteriyor. Her şeyden önce, ne fotoğrafı çekerseniz çekin, ışık konusu makineden de lensten de önemli. Amaca yönelik ışığınız yoksa yüz binler de harcasanız makine ve lens tercihleriniz amaca uygun olsa da doğru düzgün sonuç elde edemeyebilirsiniz. Sizin yapmak istediğiniz iş için makinenin flaşı yeterli olmaz. Hatta gün ışığında da zorluk yaşayabilirsiniz. Ne çekeceğinize bağlı olarak, en az iki, tercihan daha fazla ışık kaynağı (belki yansıtıcılar), fon, ürün çekim kutusu, tripod, tetikleyici gibi donanıma gereksinim var.
İnternet ortamında kolayca bulabileceğiniz ürün fotoğrafı çekim teknikleri ve donanımı ile ilgili temel bilgilerden sonra makine ve lens için araştırma yapmanızı öneririm.
Tercih ettiğiniz makine ile ilgili olarak ta "giriş seviyesi" olmakla beraber son derece başarılı bir ürün olduğunu söyleyelim. Ancak giriş seviyesi ürünler çok sık ve kolay el değiştirdikleri için ikinci elde rahatlıkla oldukça ucuz olarak temin edebilirsiniz. Örneğin ben de kullandığım makineyi bir kaç ay önce 850 TL ye almıştım. Yatırım bütçenizin büyük tarafını lense ayırmanız daha akıllıca olabilir. Eğer teknik ürünler, gerçek boyutlar gibi tercih nedenleri varsa odak mesafesinin uzun olması (portre lensler) yani 85mm den yüksek (Canon 200D de en az 55mm olması) tercih nedenidir. Ancak lensinizle farklı detaylar, görünümler için o amaca yönelik lens tercihi yapmalısınız. Ya da, benim bütçem tek lens almaya elveriyor diyorsanız, daha esnek kullanım aralığı olan, gene kit lens sınıfında (nispeten ekonomik) 18-135mm, 15-85mm lenslere de göz atmanızı öneririm. Özellikle 15-85 ten ben ziyadesiyle memnun kalmıştım. Şu anda da muadili olan Nikon 16-85mm lens kullanıyorum.
Kolay gelsin.