Merhabalar

İlk olarak belirtmeliyim ki henüz 2 aylık Canon 100D kullanıcısıyım. Hem hafif oluşu hem de giriş seviyesi olduğu için tercih ettim. Manual modu öğrenme aşamasındayım. Elimde kit lens olan 18-55 var. Bu sürede bol bol video çektim, işim gereği de gezme fırsatım olduğu için gittiğim yerlerden bazı kareler yakaladım kadrajım çok iyi olmasa da Ancak video çekerken aşırı derecede rahatsız edici bir ses var, netleme yaparken bu sesi çıkarıyor. Sonra çektiğim fotoğraflara bakıyorum, telefonla çekilmiş olanlardan hallice görünüyor. Teknik ilerledikçe fotoğraflar da iyileşecektir ama bu lensin berbat olduğunu da çok duydum


Amacım şu;

Gittiğim yerlerin fotoğraflarını çekmek (örneğin devasa bir yapı veya bir göl veya denediğim enteresan bir yiyecek vb.)
Gittiğim yerlerde video kaydı alabilmek (hem uzak çevre hem yakın çevre ... netleme sesi olmadan)
Ayrıca arkası flu diye tabir edilen diyafram değeri konusunda da tatmin edici özellikleri olsa fena olmazdı


Beklenti şu;
Çektiğim fotoğrafların gerçekten canlı ve keskin olması, telefondan hallice olmaması
Çektiğim videolarda netleme sesi olmaması

Soru şu; Bütün bunların hepsini karşılayabilecek tek bir lens var mıdır? Yoksa 2. bir lensi de ilerde düşünebilirim.

Açıkçası fotoğraf makinesinden keyif almak ve canlı, keskin kareler yakalamak istiyorum. Tavsiye edeceğiniz lensleri bir fotoğrafçıdan kiralayıp denemeyi ve sonra almayı düşünüyorum.

Tüm sitedeki beni ilgilendiren yerleri okuduğum kadarıyla 18-135 İS STM (emin değilim) biraz istediğim kriterlere uyuyor gibi geldi. Yalnız aralık genişledikçe görüntü kalitesi düşüyor diye okuduğum için bu lens görüntü kalitesi olarak 18-55 ile benzer sonuçlar verir mi bilemiyorum.

Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim ve şimdiden çok teşekkür ediyorum.