Diğer arkadaşların da dediğini tekrarlamış olacağım ama o fotoğraflar iyi bir aydınlatma ile yakalanmış, ışığın iyi olmadığı bir yerde en iyi lens bile yetersiz kalacaktır şu lensi alırsam bu fotoğraftaki aydınlığı ve keskinliği yakalarım diye düşünürseniz sonra hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.

Ben daha çok video ile ilgileniyor olmama rağmen kendimce bir kaç tavsiye verebilirim lens konusunda. Ben de 60d body kullanıyorum ilk başta kit lens yerine 17-50 tamrona yöneldim sabit ve düşük f değeri, geniş açısı, 1000 lira bütçe ile alınabilecek standart zoom lensler arasında en iyisi tamrondur. 17mm sizin çekmek istediğiniz fotoğraflardaki geniş açıyı croplu gövdede verir yeterli olacaktır. İyi ışık aldığında keskinliği tatmin edici her lens gibi düşük f değerlerinde değil de bir kaç stop üstünde çalışmak gerek daha iyi keskinlik için.
Detay fotoğrafları için, ürün, yemek vs. alan derinliği ve bokeh kalitesi önemli diye düşünüyorum nesneyi daha iyi belli edebilmek arka plandan kurtarabilmek için. Ucuz yollu olarak 50mm 1.8 ile çözebilirsiniz fiyatına göre performansı gayet iyi. Daha iyi bir şey ve kullandıkça daha farklı fotoğraflara yöneltecek bir diğer lens ise 100mm macro lenstir.

Ben 17-50 ve 50mm kullanıyorum şuan. video ile uğraştığım için zoom lens düşüncem yok. Siz düşünüyorsanız ucuz yoldan 55-250, daha kaliteli ve ömürlük bir lens istiyosanız 70-200 f4 ıs işinizi görecektir.