Selamlar

Tavsiyeler, "şu mu daha iyi, bu mu?", ya da "şunu mu alsam yoksa bunu mu?" modunda oldukça fazla başlık açıldığının farkındayım. Affınıza sığınarak bu duruma yakın fakat, olayı kişiselleştirerek devam etmek istiyorum. Aslında yapmak istediğim biraz sesli düşünerek, konu üzerine fikir alışverişi yapmak ve bu sayede etrafımda fotoğraf ile ilgilenen az sayıda insanların dışında farklı sesleri dinlemek.

Bitirme tezim ve hemen ardından başladığım iş yaşamım sebebiyle son bir yıllık periyotta çok fazla elime almamış olmakla beraber, yaklaşık 3 yıldır fotoğraf ile ilgileniyorum. Fotoğrafa Canon 60D ve kit 18-135 ile başladım ve sonrasında gaza gelip kit lensi satıp yerine daha çok kullandığım aralıkta olduğu için Tamron 28-75 aldım. Son durumda elimde Canon 60D, Tamron 28-75, Canon 50mm f1.8, bir hevesle aldığım ucuz yollu manuel Macro Uzatma tüpü ve bir kaç ay önce aldığım 2 adet close up filtre (+2 ve +4) mevcut.

Fotoğraf işi ile prof. olarak ilgilenmeyi şu an düşünmüyorum. Bu nedenle de yakın gelecekte binlerce lira harcayıp FF makina almak gibi bir düşüncem yok, yine bununla bağlı olarak (her ne kadar ilgi çekici gelse bile) Canon L serisi lenslere (fotoğraftan para kazanmayı düşünmeyen biri olarak) para yatırmak kendi adıma mantıklı gelmedi.


Geriye dönük olarak çektiğim fotoğrafları incelediğimde çok nadiren 50mm altına indiğimi, 18-135 i satmadan önceki fotoğraflarda da özellikle 70mm ve sonrasını daha çok kullandığımı farkettim. Bir süredir yeni bir lens alırım düşüncesiyle kenara para atmaktayım. Aklımda Tamron 70-300 vc almak yatıyor(du). Ancak etrafımda fotoğraf bilgisine güvendiğim arkadaşlarım ile yaptığım konuşmalarda "ff makina almayı düşünmüyor ve olaya hobi olarak devam etmeyi istiyorsan alana yönelik lens yatırımı yapmak yerine geniş aralıkta kullanılacak 18-200, 18-270 tipi tak-gez olarak kullanabileceğin bir lens al " tavsiyesi geliyor. Tamron u alma (bu sayede fotoğraf heyecanımı tekrar alevlendirme) düşüncem hala baskın olsa da konu üzerine sizinle biraz fikir alışverişi yapayım istedim.

-Konu üzerine genel düşüncelerinizi
-Lens alternatiflerinizi
-"Aynı pozisyonda siz olsanız ne yapardınız ?" sorusuna cevabınızı
- yada benzeri yaklaşımlarınızı

paylaşabilirseniz sevinirim.