Merhaba arkadaşlar. 350D'mi kit lensi (18-55mm ilk nesil, IS'siz) ile kullanmaktayım. Ayrıca olmazsa olmaz Canon 50mm f/1.8 de kullanıyorum. Sanırım herkesin hemfikir olduğu şey, 18-55'in görüntü kalitesinden ben de pek memnun değilim. 50mm lens ile çektiğim fotoğraflar çok bariz biçimde daha keskin. Bu sebeple 18-55'in yerine bir lens almayı düşünüyorum.

Öncelikle birkaç hususu belirtmek isterim. Makinemden genel olarak memnunum. En azından bir "fotoğraf meraklısı" olarak beklentilerimi, hevesimi karşılıyor. Yeni lens arayışımın nedeni ise "keskinlik".

Bu bilgiler ışığında bana ne tavsiye edebilirsiniz? 350D ve kit lensi satıp yeni bir gövde+lens almak mı? Yoksa mevcut gövdenin yanına optik kalitesi daha iyi yeni bir lens mi? (18-55mm aralığı benim için yeterli) Gönlümden geçen yine 18-55mm aralığında, sürekli kullanabileceğim, kaliteli bir lens ama yine de danışmak istedim. Kısacası her türlü tavsiyeye açığım (bütçe açısından tabii ki profesyonel ekipmana girmeden). Öncelikli beklentim dediğim gibi keskinlik.

Şimdiden teşekkürler.