Alıntı onur7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bir ara peşine düşmüştüm, forumda da sormuştum hakkında, işin içine ciddi makro girecekse belkide sigma 70mm f2.8 ex dg macro da düşünülebilir
Alıntı iceveberg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zeiss 50mm makro al bende yada tamron 60mm F/2 al
bu iki lenste performans için çok iyi hemde crop faktör gövdeler için tasarlanmıştır.

Merakımdan soruyorum, bu bahsettiğiniz lensler canon 100mm usm'e göre f/p ve kalite olarak nasıl acaba?

Makro lenslere çok hakim değilim ve bu 3 lense internette şöyle bir kısa araştırmayla bakayım dedim ama haklarında çok fazla bir bilgi-kullanıcı yorumu bulamadım.
İkinci el piyasasında da pek yoklar gibi. Sıfırları ise tamron 1200 , sigma 1500, zeiss 2500 civarlarında gözüküyor. Bu fiyatlara bunları almaktansa ikinci elde rahat alınıp satılabilen ve kendisini fazlasıyla ispatlamış canon 100mm usm'yi 900'e almak daha mantıklı olmaz mı? Nedir bu üçünün canona göre avantajları? Olası bir FF'e geçişte FF uyumları?