Alıntı tufanerkul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
örnek fotoğraf görebilsek daha sağlıklı yorum yapabiliriz
her lensin keskin olduğu değer vardır birde portre çekerken 1,4 gibi bir diyafram kullanılıyosa eğer net alan çok az olacağından keskinlik ile problemler yaşayabilirsiniz

(Bu fotoğrafta gene net, dedigim genelde cok daha kötü)
Exif:iso 100,
1/3200,
f1.4


Alıntı bircanhanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Makinedeki AF noktalarının hepsi mi yanıyor yoksa referans alınan bir tane mi var?

Tek bir referans noktasına düşürüp o şekilde çekim yapmayı dene bir de.
tek ortadaki af yi kullanıyorum, göze netlerim elimi cekmeden kadrajı ayarlarım ve fotoğrafı cekiyorum

Alıntı valentino Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam sorun 600d değil bence. Burada ya focus hatası vardır lenste, yada sende Yani acaba diyorum focus noktalarından mı? Örneğin netleme yaparken ne şekilde odaklama yapıyorsun ? sadece orta nokta kullanıp gözlere odak yapıyormusun v.b gibi sorulara cevap vermeliisn önce ?
elime gecen seyleri kurcalamayı severim ve genelliklede bozarım ben bi aralar 600d'nin vizörden baktıgımzda noktalar bulunan camı cıkarmıştım ve takarken sorun yasamıstım oraya yerleştiği anda zorla sıkıştırmıştım bu da sorun yaratıyor olabilr mi

Alıntı Vogg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşın dediğini anladım sanırım. bende 60d var ve dediği gibi 50mm 1.8 ile arkanın daha flu, bokehlerın daha buyuk çıkması için 1.8 ile belden göze netlediğimde kulaklara doğru netlık azalamsı oluyor. Arkadaşın dediği çekilen boy, portre fark etmeden kişinin tamemen net bokehlerin ve flulugun cok olmasını istemesi. Bunu ben de çoz zor saglıyorum diyaframı 4 te alsam da arkadaki fluluk tatmin etmiyor. Fakat mark 2 ile çalışan bir arkadaş 35mm 1.4 ve 85mm 1.4 ile ff makınada tam istediğim fotografları çıakrtıyor. çekilen kişiler fazlasıyla net ama derinlik geçişi çok hızlı ve arkası yeteri kadar flu.
benimde istedigim tam olarak böle