Erol Bey çok yoğun olsa gerek bende kendisine eneloop pil için mesaj gönderdim hatta alabilirim fiyatı nedir diye de sormadı. Hesap numaranızı verin göndereyim dedim ama cevap alamayınca (halen de cevap vermiş değil) kendim ebay.dan sipariş verdim. 15 gün içinde de geldi. Umarım yine sağlığıyla ilgili ciddi problemleri yoktur Erol Beyin ama bir şekilde müşterinize cevap vermek durumundasınız.

Benim gümrükle ilgili tecrübem şudur arkadaşlar. Yaklaşık 150 küsür gönderi geldi bana bugüne kadar. Sadece 1 gönderim gümrüğe takıldı o da bir fotoğrafçı abime aldığımız baskı makinesi (minilab) cihazının ana kartı. Onun da gümrüğe takılma nedeni kesinlikle DHL ile gelmesiydi. Acil gelmek zorunda olan bir parçaydı ve bekleme lüksü yoktu çünkü bir fotoğrafçının baskı yapamaması işinin durması demektir. Gelen baskı taleplerini komşu fotoğrafçıdan yaptırmak zorunda kalmak maliyetin dışında bir de iş ve zaman kaybı. Gümrük memurları bu DHL, FedEX, TNT gibi hızlı gönderi yapan firmalardan gelen paketleri çok detaylı inceliyor. Bizim elimizin altında google var da onların yok mu? Bu ürünü internette de araştırınca ticari mahiyet etiketini yapıştırdılar üstüne haklı olarak. Geri kalan hikayenin hiçbir arkadaşımın başına gelmesini istemem. (Beyanname, gümrük müşaviri, ordino, ardiye vs. vs.) Buna rağmen bile Türkiyede bu ürüne istenen fiyatın yarı fiyatına mal ettik. Ben eminim standart posta ile gelseydi bu ürün takılmadan geçerdi. Çünkü neler geçmedi ki standart postayla. Araç park sensörleri, flaşlar, fotoğraf makineleri (DSLR), parasoleyler, kapaklar. Yani düşünün ayda bazen 10 paket geldiği olmuştur ama ticari mahiyette deyip vergi de salmadılar hiç.

Özetle arkadaşlar aman diyeyim standart postadan şaşmayın. Daha bu güne kadar postada kaybolan bir ürün olmadı. Sakat, kırık geldi ama Eren Ünal beyin dediği gibi adama bir mesaj atıyorsunuz tak paranızı iade ediyor ya da aynısını gönderiyor. Biraz zorlarsa "i will have to give you negative feedback unless you refund my money" deyin bakın nasıl maymuna dönüyor. Hakikaten para onlar için ikinci planda, memnuniyet ise ön planda.