konu başlığı tam anlamıyla iş bilmezliğimizin ve ülkece gümrük mevzuatı nedeniyle mağduriyetimizin eseri. ben de ebay aliexpress amazon etc. kullanıyorum ve günlerce malzemenin gelmesini bekliyorum.

1 incisi : aldığımız ürünlerin tamamına yakını optik ve elektronik kart ve bağlantı yoğun devreler. yani soğuktan sıcağa girince bile randıman alamadığımız durumlar olurken taaa zırvatistantan gelene kadar kim bilir ne süreçlerden geçiyordur. bir kere bunu hong kong tan alan adam bu risklerle fiyat farkını değerlendirip sipariş vermeli. bazı ürünler yarı fiyatından ucuz oluyor. sipariş verirken diyorum ki "ulan bozuk çıksa bi tane daha alırım yine de kardayım" ama risk büyük oranda bende.

2 incisi : ya adamlar bu tür riskleri minimize etmek adına ebaylar aliexpresler buyer protection bilmemne diye bağırıyor. satıcıya bi kötü not geri bildirimi yapıyorsunuz adam maymun oluyor tabiri caizse. çünkü adamın kaybedeceği bir sicili var. adam gelmiş yüzbinlerce satışa kolay kolay difuser çatlak pil paslı bilmem ne diyerek senden kötü not alacağına çoğu kez zararına da olsa ikinci ürünü bile gönderiyor.

3 üncüsü : işte bu nedenle ebay aliexpress komisyon alıyor, paypal etc komisyon alıyor. burada erol bey de küresel şirketlerin alacağı komisyonu kendine alıyor biraz da esnaf usulü kar koyuyor ve size birebir muhattaplık hizmeti sunuyor. hepimiz zamanında internetten görmeden ellemeden birşeyler almak konusunda tereddüt yaşadık. yurt dışına güvenemeyen ingilizcesi olmayan ebaydan habersiz olan vs arkadaşlar karşımda bir muhatap olsun saikiyle erol bey gibi arkadaşlara yöneliyorlar.

ben de fiyatlarını inceledim tr garantiliden ucuz ebaydan pahalı satıyor. ebay bana üzerine bi de ilave bir sürü risk minimizasyonu hizmeti sağlıyor. zaten vergisiz kayıtsız ticaretler yapıyoruz (ben dahil) erol beyle ilgili böyle sorunların olması normal bence. ben kendimi riske atmıyorum erol bey ve türevlerinde alışveriş yapmıyorum. burada en faydalı işi bence tuna abi yapmış konuyu açarak. vesileyle erol beyin kabaca bi feedback skoru oluştu. herkes kendi kararını verecek... saygılarımla...