Alıntı erolavanoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Buradaki forumdan bir müşterimin uyarısı üzerine haberim oldu. Şahsıma yapılan haksız suçlamalar nedeni ile cevap verme gereği duydum.
Amacım kendimi acındırmak değil ama, beni facebook sayfamdan takip edenler görecektir. Ben 2 hafta önce kalp krizi geçirip Hongkongta kalp ameliyatı oldum ve 1 hafta hastanede yoğun bakımda kaldım. Facebook sayfamda hastanede ziyaretime gelen kişilerin çektiği fotoğrafları da görebilirsiniz. Arkadaşlarımın bu fotoğrafları etiketlemesine izin verdim çünkü bazen bir müşterinin sorduğu soruya cevap vermediğiniz zaman insanlar çok daha faklı şeyler düşünebiliyorlar! Böyle bir durumda bir müşterim kendisine 1 gün gec cevap verdiğim için "geçmiş olsun seni mahkemeye verdim bile" diye duvarıma mesaj yazmıştı!... 1 hafta hastanede kalınca doğal olarak aşırı bir iş yükü oluştu, bu süre içinde 50ye yakın mesaj gelmişti...
Forumu açan kişiye 660 TL den lens gönderdim. Benden bir ürün alan kişi her zaman için aldığı ürünü iade etme hakkına sahiptir. Böyle bir durumda fazlası ile ürün bedeli tarafımca ödenir. Bu kişiyede ürünü iade etmesini önerdim hatta çok rica ettim ufacık bir hoşnutsuzluk var ise LÜTFEN lensi daha fazla kullanmadan iade ediniz diye belirtim. Lens geldiği an lens bedelini fazlası ile banka hesabına iade edeceğimi bildirdim. Ancak ilgili kişi "Allah belasını versin" uğraşmak istemiyorum diye bu önerimi geri çevirdi. 675 TL ye geri almayı önerdiğim lensi 610 TL ye satacağını bildirdi, ilginç bir şekilde!!!. Halbuki yapılacak olan olay çok basit, kargo şirketini bile telefon ile veya webten çağırabiliyorsunuz artık!. İlgili kişinin, kendi terbiye anlayışıma göre uygunsuz bulduğum tavrı ve seviyesiz yazışma formatı nedeni ile kendisinin emaillerine bir daha cevap vermeyeceğimi ancak lens gönderildiği takdirde bedelinin banka hesabına iade edileceğini de açıkça belirttim.
İnsanların ürünü daha yüksek bir bedel ile! iade etme gibi bir seçenekleri var iken bu ve benzeri yerlerdeki forumlar aracılığı ile bu şekilde kişileri suçlamalarını sizlerin takdirine bırakıyorum.
Ben her gün onlarca kişiden email alıyorum, ve bazen ilkokul öğrencisinin sormayacağı sorulara bile maruz kalıyorum. İnsanları bana sordukları sorular konusunda daha detaylı bilgilendirmek için başka hiçbir yerde olmayan bilgilerle donatılmış kendi sayfamdaki ilgili linklere yönlendiriyorum. Çünkü bu linklerde zaten fazlası ile olası soruların cevapları bulunmaktadır. Şahsıma soru soran bir kişiyi ilgili web sitemdeki ilgili sayfalara yönlendirmekten daha doğal ne olabilir ki. Bu yönlendirmeyi yaparken de eğerki üslubumdan rahatsız olan kişi var ise onlardan da özür dilerim.
Ancak kendi web sayfamda başka hiçbir yerde bulamayacağınız onlarca ürünün incelemesi ve testi olduğu için, insanlar daha fazla bilgi edinebilsinler diye bu şekilde yönlendirmelerime devam etmek arzusu içinde olduğumu da (fotoğraf aksesuarları temin işini yaptığım sürece ve müşterilerim de bu hizmetimden memmun kaldıkları sürece) belirtmek isterim.
Saygılarımla
kalp krizi geçirmiş olmanız sıfır diye 2.el ürün satmış olduğunuz gerçeğini düzeltmiyor malesef. Sizin yüzünüzden günlerdir olayın etkisinden kurtulamadım ve beni yalancı durumuna düşürdünüz. Butun bunların sebebi de size güvenmiş olmam.