Canon 10-22 alıp seyehat etmeye gittiğiniz veya gezmeye çıktığınız vakit 17-22mm'lik kısmı ultra geniş özellikte çekmek istemeyeceğiniz fotoğraflar için gerçekten iyi oluyor. 22mm ile portre bile çekilebileceğini iddia ediyorum. (çektim şahitlerim var)
Mesela elinizdeki diğer 55-250 ile 10-22 ikilisi bence müthiş bir gezi/seyehat lensi. İkisi de çok hafif lensler yaptıkları işe göre özellikle... 18-55'i kullanmak istemezsiniz sanırım bu 2 lens ile fotoğraf çekmeye çıktığınızda.
Öte yandan bir de distorsiyondaki başarısı var 10-22'nin.
Daha da öte yandan 11-16'nın da sapasağlam kasası ile f/2.8 avantajı var. Doğrusu ben taraflı yorum yapmış oluyorum tokina'yı denemediğim için. Satın almaya karar verdiğim vakit beni Ken Rockwell* ikna etmişti 10-22 için ve bir de uygun 2.el ilan bulmuştum. Bu da önemli aslında, uygun bir ilan bulduğunuzda kader karşıma bu lensi çıkarttı bari bunu alayım dediğinizde içiniz biraz rahat oluyor çünkü iki lensin de hakkaten kendine dair güzellikleri var. Ben geniş aralık ile distorsiyon giderme başarısını seçtim. Açıkçası tokina'da aklım hiç kalmadı lensi aldığımdan beri... Tam tersi de olabilirdi ama. Kesin bir düşünce belirtmiyorum iki lens hakkında özetin özeti.. =)
*: Tokina 11-16mm
Canon 10-22mm