Ormana dağa bayıra makro çekecem! diye giderken dün acayip bir tehlike atlattım ki sormayın. Allahtan daha evvelki araştırmalarımda ne derece bir yaratık olduğunu biliyordum da dibine oturup bi kaç makro çekmedim.

Alttaki videoyu biraz korku biraz panik biraz heyecanla çektiğim için 70-200 yerine 28-75le çektim Haliyle fazla sezilemiyor. İşin öbür yanı, bi alttaki fotoğraftan TEK BİR ZIPLAMA İLE bu hale gelebiliyor olması. Bir dahaki zıplaması nereye olurdu Allah bilir...

Nasıl bir yaratıksa bu, doğru düzgün belli bir adı yok. Amerikalılar Camel Spider, Bizimkiler Sarı Ömer diyor buna. Irak ve Hakkari de askerlerin en büyük sıkıntılarından birisi. Çünkü, ısırmadan evvel deriye enjekte ettiği sıvıyla soktuğunu bile hissetmiyorsunuz. Daha sonra içeri eti pişiren ve sıvılaştıran bir salgı daha salıyor. Sonra afiyetle yemeye başlıyor. İşin en kötü yanı ise, bi kere ısırdı mı bir daha deri kendini yenileyemiyor ve bu ısırık giderek büyüyor.(Görseller mevcut fakat paylaşıp paylaşmamakta kararsızım.)

Bu yaratık öyle bir belaki, diğer haşerelerin korkudan saklandığı akrebi çatur çutur yiyor! Tam anlamıyla bir terminatör olduğunu 2 ADET AĞZI olduğundan anlyabiliriz herhalde... Başka kimde 2 ağız var?Ne bulursa yiyor. Çeneleri son derece güçlü. En hızlı eklembacaklılardan birisi. Ve acayip zıplıyor... Yılan, kuş, kertenkele, fare, akrep makrep ne bulursa acıması yok valla. Son olarak boyutu el kadar Yani bırakın makro lensi geniş açı lazım bunu çekmek için

Neyse fazla uzattık... Diyeceğim o ki özellikle dağa bayıra giderken paçanızı içine koyun Ben bi süre ara verdim makineyi sattığım da iyi olmuş. En azından şu korkusu gitsin..

Hayvan bağırıyodu ya

Videom,
Untitled on Vimeo

Bir hamleden nerden bu hale geldiği;


Görseller için,
Sarı Ömer (Camel Spider)