Arkadaşlar merhabalar çok uzun süredir aranızda olmama rağmen aktif olarak sadece bir kaç haftadır yazıyorum ancak gördüğüm birşeyi paylaşıp sizlerin de fikrini almak istedim acaba yanlış mı düşünüyorum diye.

ÖNEMLİ NOT: BU KONU BOYUNCA HİÇ BİR ÜYEYE SUÇLAMA TAKDİR ETME VE/ VEYA YÜKSELTİCİ ALÇALTICI KONUŞMALAR YAPILMAYACAKTIR. YAPILACAKSA DA ÜYE ADI VERİLMEYECEK YA DA KİM OLDUĞU İMA EDİLMEYECEKTİR.

Öncelikle forumda hepimizin amacı fotoğraf ve bilgi paylaşımı olduğunu düşünüyorum, ikincil olarak ise soru sormak takıldığımız yerlerde yardım almak diye kendi çapımda bir kanıya varıyorum. Ancak forumda bazı arkadaşlarımız yeni gelen üyeler ya da eski üyeler hiç farketmez takıldıkları yerlerde yardım almak amacıyla konular açıyorlar, tamam açtıkları konular yersiz olabilir, size göre çok basit olabilir, ya da ulan bu da sorulur mu kardeşim dedirtecek şeyler olabilir. Ancak ne olursa olsun bu sanıyorum ki bu forumdaki üyelere onları köpek gibi azarlama ya da dalga geçme hakkını tanımaz. Gördüğümü söyleyecek olursam adam birşey sormuş bilmiyor diyelim ki bir terimle ilgili, biz de biliyoruz ki o bahsettiği terim çok geniş bir kapsamı anlatıyor, ya da çok farklı noktalardan referans olarak alındığında farklı anlamlara çekilebiliyor. Bir sonraki mesajımızda bu arkadaşımıza bilgisizliğini direkt olarak yüzüne vurmak yerine- ki bunu da yaparken gördüğüm çok açık ve net dalgacı üslupla- Arkadaşım bahsettiğin şey iyi hoş ama şöyle şöyle şöyle de olabilir sen ne dedin acaba gibisinden kibar bir dille sorsak ya da kardeşim aç kullanma klavuzunu oku kardeşim bizi uğraştırma demek yerine bahsettiğiniz bilgi kullanma klavuzunda olabilir imkanlarınız dahilinde (sadece yabancı dilde olan kullanma klavuzları için) açıp baktınız mı acaba deseniz daha güzel bir forum ortamı oluşmaz mı diye düşünmeden edemiyorum.


Naçizane önerim ise eğer ki böylesine konu açan bir arkadaşı azarlayacaksanız dalga geçecekseniz, ya da onu küçük düşürücü hareketlerde bulunacaksanız lütfen cevap yazmayın insanların hevesini kırmayın, ben de bu işe başladığımda çok garip sorular sordum, hatta bu da sorulur mu lan diye cevap verdiğimiz arkadaşların bile bu da sorulur mu diyeceği sorular sordum. Ancak benim etrafımdaki insanlar bana öyle demediler öğrettiler, gösterdiler ve çok şükür onların sayesinde olsun kendi emeklerimizle olsun bir yerlere geldik. Amacım övünmek şunu yaptım şurda şu sergiyi açtım şuna ders verdim bunu çektim gibi büyüklenmek değil ancak sadece ve sadece (inanın başka amacı yoktur bu cümlenin) benim de boş bir insan olmadığımı göstermek amacıyla bir kaç şey söylemek istiyorum. Modacı Yıldırım Mayruk'un iki senedir fotoğraflarını çekiyorum ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nda fotoğraf dersleri veriyorum. O yüzden eğer ki bu soruları soran arkadaşlara böyle davranacaksanız lütfen cevaplamayın konuların başlıklarını gerek özel mesaj olsun gerekse maille bana gönderin ([email protected]) ben elimden geldiğince bilgim elverdiğince cevaplayayım, bilgim yetmiyorsa araştırır okur öğrenir yine birşeyler yapmaya çalışırım. Benim gibi düşünen bu arkadaşlara da yardım etmek isteyenler varsa onlardan ricam mail adreslerini ya da düşüncelerini bu başlığın altına eklemeleridir.

Bu mesajım boyunca eğer ki herhangi bir üyeyi kırdımsa üzdümse affola benim hatamdır kusuruma bakılmasın.
Mesaj hiç kimseye kesinlikle ve kesinlikle suçlama, övgü vs içermemektedir. Tamamiyle ortaya atılmış bir konudur. Çok fazla insana rahatsızlık vermesi durumunda gözünün yaşına bakılmadan silinebilir. Bunlar naçizane benim fikirlerimdir. Forumda yer almış ya da almamış benim için çok büyük sorun değildir.