CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    bulut bulut
    Makina:
    canon
    Üyelik tarihi
    05.November.2015
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    52

    Smile fotoğrafçılık bölümünde okuyan varmı? yetenek sınavında ne tür sorular soruyorlar ?

    yetenek sınavında ne tür sorular soruyorlar ? bilgisi olan yazabilirmi











  • #2
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Burak Yasar
    Makina:
    Canon 5d Mark II-Nikon FM2
    Üyelik tarihi
    24.October.2011
    Nereden
    İzmir
    Mesajlar
    177

    Standart

    Okullara göre sınav sistemi değişiyor. Mimar Sinan sorularını çok genel ( edebiyat,resim,mimari) tutarken diğer okullar biraz daha fotoğraf ağırlıklı oluyor. Yıl içerisindeki fotoğraf etkinliklerini takip etmeye çalış. Ödül alan fotoğraflar, önemli sergiler, sunumlar gibi











  • #3
    izzetc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    izzet çakallı
    Makina:
    canon 650D 18-55mm Canon 70D 18-135mm / 50mm
    Üyelik tarihi
    19.February.2016
    Nereden
    Gaziantep
    Yaş
    31
    Mesajlar
    72

    Standart

    fotoğrafçılık dışındaki alanları önde tutmak yanlış oraya fotoğraf için gelen insanların diğer dersleri alması çok saçma











  • #4
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    nehar Sayın
    Makina:
    canon 600d
    Üyelik tarihi
    10.February.2014
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    36
    Mesajlar
    38

    Standart

    Alıntı izzetc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fotoğrafçılık dışındaki alanları önde tutmak yanlış oraya fotoğraf için gelen insanların diğer dersleri alması çok saçma
    Türkiyedeki eğitim sisteminin genel sorunu değil mi ? çoğumuz ünide bölümümüzle alakasız dersleri geçip enerjimizi kaybetmek zorunda kaldık











  • #5
    mosaique - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Çağrı
    Makina:
    5D MKIII + 28mm
    Üyelik tarihi
    16.May.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    40
    Mesajlar
    633

    Standart

    Eğer gerçekten Mimar Sinan 'da fotoğraf okumak isteyen adama edebiyat, resim, mimari soruyorlarsa çok doğru yapıyorlar. Gerek sınavda bunların sorulmasını saçma bulmak, gerekse okullarda bölümle alakasız dersleri enerji kaybı görmek, yani diyecek çok şey var ama gerek var mı bilmiyorum. Ayrıca Türk Dili, Tarih, Yabancı Dil gibi verilmesini doğru bulduğum dersler dışında, hangi bölümde verilen hangi ders bölümle alakasız olabilir? Aşağıda Mimar Sinan Fotoğraf Bölümü 'nün dersleri var. Acaba hangisi alakasız bunların?

    1.YARI YIL

    TEM 106 TEMEL SANAT EĞİTİMİ I
    Öğrencilere, plastik sanatların tümünde bulunan ortak tanımları yapmak; renk, ışık, kompozisyon bilgileri vermek ve öğrencilerin bu konulardaki yeteneklerini geliştirmek amaçlanır. Desen bilgisi ve desen araştırmaları iki ve üç boyutlu form araştırmaları, yüzey doku çalışmaları bu dersin kapsamındadır.
    FOT 104 DONANIM BİLGİSİ
    Bu derste, fotoğraf üretimi ve üretimi sonrası basamaklarda yer alan teknik donanımı tanıtmak ve özellikleri hakkında farkındalık yaratmak, söz konusu donanımın amaca uygun kullanımı konusunda bilgi vermek ve kullanım disiplinini kazandırmak amaçlanır.
    FOT 109 TEMEL FOTOGRAFİK TASARIM I
    Üç boyutlu nesnelerin iki boyutlu düzleme aktarılması aşamasında öğrencinin doğru bir kompozisyon bilgisine sahip olarak, biçimsel anlamda kendini geliştirmesidir.
    FOT 111 TEMEL FOTOĞRAF BİLGİSİ I
    Fotoğraf teknolojisi ve kullanım metotlarına yönelik temel bilginin aktarılması, bir konsept bağlamında fayda sağlayacak biçimde etkin kullanılabilmeleri ve gerçekleştirilen uygulamalarla edinilecek sanatsal duruş ve mesleki tecrübeye katkı sağlaması amaçlanır.
    STA 142 GENEL SANAT TARİHİ I
    TUR 109 TÜRK DİLİ I
    ING 109 ALM 109 FRA 109 YABANCI DİL

    2.YARI YIL
    TEM 206 TEMEL SANAT EĞİTİMİ II
    Öğrencilere, plastik sanatların tümünde bulunan ortak tanımları yapmak; renk, ışık, kompozisyon bilgileri vermek ve öğrencilerin bu konulardaki yeteneklerini geliştirmek amaçlanır. Çizgi, ışık-gölge, leke, renk, ritm, hareket, denge, bütünlük, zıtlık, espas kompozisyon öğelerinin irdelenmesi bu dersin kapsamındadır.
    FOT 204 METODOLOJİ
    Dersin amacı toplumsal araştırmalarla ilgilenenlerin yöntemsel düşünce ve analiz becerileri geliştirilmektedir. Derste katılımcıların konuları farklı açılardan ele almaları sağlanır.
    FOT 207 FOTOĞRAF TARİHİ
    Fotoğrafın bulunma sürecinden bugüne, fotoğrafın geçirdiği tüm süreçleri, öğrencinin öğrenmesini sağlamak.
    FOT 212 SAYISAL FOTOĞRAF I
    Öğrenciye, sayısal görüntüleme tekniklerini tanıtarak, kimyasal tekniklerden farkını ortaya koymak; bilgisayara ait temel kavramları açıklayarak bilgisayar ortamında görüntü işleme yöntemlerini anlatmak; çekim öncesi ile görüntü işleme arasında ilişki kurmak.
    FOT 213 TEMEL FOTOĞRAF BİLGİSİ II
    Boyutlu görme algısı ile düzlemsel fotoğrafik kayıt arasındaki görsel dil farklılığını ortaya koyarak, görüntü düzlemi üzerinde iki boyutlu algıyı kırdırmayı, öğrencinin biçime yönelik geleneksel fotoğrafik dilinin farkındalığında, kendi fotografik dilini yaratabilmesine zemin oluşturabilmeyi sağlamaktır.
    FOT 213 TEMEL FOTOGRAFİK TASARIM II
    Öğrenci, kavramsal anlamda fotoğrafik algısını geliştirerek seri fotoğraf tasarımı yapma yetisini geliştirir. Soyut kavramları analiz ederek sanatsal yaratıcılığı arttırmayı sağlar.
    TUR 209 TÜRK DİLİ II
    ING 209 ALM 209 FRA 209 YABANCI DİL
    2.YARI YIL BÖLÜM İÇİSEÇMELİ DERSLER
    STA 143 GENEL SANAT TARİHİ II
    3.YARI YIL
    FOT 304 IŞIK VE RENK TEORİLERİ
    Işık ve rengin yapısal niteliklerini ortaya koyarak bu öğelerin kuramsal olarak tanımlanabilmesini amaçlamaktadır.
    FOT 307 TÜRK FOTOĞRAF TARİHİ
    Türk fotoğraf tarihinin fotoğrafın başlangıcından günümüze kadar olan sürecini öğretmek amaçlanır.
    FOT 312 SAYISAL FOTOĞRAFII
    Öğrenciye, sayısal görüntüleme tekniklerini tanıtmak; bilgisayar ortamında görüntü işleme yöntemlerini anlatmak; çekim öncesi ile görüntü işleme arasında ilişki kurmak; öğrenciyi çağdaş dijital sanat uygulamalarıyla tanıştırmak.

    FOT 313 FOTOĞRAF ESTETİĞİ
    Estetik, sanat ve fotoğraf ilişkisini birlikte ele alarak tanımlamak. Fotoğraf öğrencilerinin, fotoğrafı yalnızca bir görüntü kaydetme biçimi olarak değil, farklı sanat disiplinlerinden beslenen kuramsal bir disiplin olarak algılamasını sağlamak.
    FOT 320 STÜDYO ÇEKİM TEKNİKLERİ I
    Dersin amacı stüdyo, stüdyo araç gereçleri, aydınlatma araçları, stüdyo çekimlerinde kullanılan yardımcı malzemeler hakkında öğrenciyi bilgilendirmek ve bu bilgiler ışığında stüdyo ortamında, stüdyo ekipmanlarını kullanarak hem analog hem de dijital makinelerle fotoğraf çekebilme becerisi kazandırmak.
    FOT 321 SİYAH BEYAZ FOTOĞRAF
    Siyah-Beyaz fotoğrafın tüm alt yapısal özelliklerinin teorik ve uygulamalı olarak verilmesi bu dersin amacını oluşturur.
    ING 309 ALM 309 FRA 309 YABANCI DİL
    İNK 109 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I
    3.YARI YIL BÖLÜM İÇİ SEÇMELİ DERSLER
    STA 144 GENEL SANAT TARİHİ III
    STA162 KÜLTÜR TARİHİ
    4.YARI YIL
    FOT 410 PORTRE FOTOĞRAFI
    Stüdyo ortamında insan fotoğraflamaya yönelik teknik, estetik ve psikolojik unsurları öğretmek.
    FOT 418 DENEYSEL TEKNİKLER
    Fotoğraf eğitiminde deneysel fotoğrafi olgusunun kuram, yöntem ve araçlarının tüm tasarlama ve uygulama projeleri için; temel "deneysel" bilginin, bilinen veya araştırma sonucu bulunacak yöntemlerin kazanılması
    FOT 419 VİDEO TEKNİKLERİ
    Bu derste amaç video çekim ve ışıklandırma tekniklerinde öğrencilerin gelişmesini sağlamaktır. Tekniklerin uygulanması yanında öğrencinin yaratıcı video üretme becerileri kazanması amaçlanır.
    FOT 420 STÜDYO ÇEKİM TEKNİKLERİ II
    Dersin amacı, stüdyoda yapay aydınlatma araçları ve her türlü kamera sistemi ile konuların yapısal özelliklerine göre aydınlatma ve ileri seviye çekim teknikleri uygulamaları yaptırmak ve elde ettikleri bilgileri kullanma becerisi kazandırmak.
    ING 409 ALM 409 FRA 409 YABANCI DİL
    İNK 209 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I
    4.YARI YILBÖLÜM İÇİ SEÇMELİ DERSLER
    FOT 451 PERSPEKTİF
    Bu derste, Fotoğraf Bölümü öğrencilerine, görsel derinlik algılanmasındaki lineer perspektif kurallarının nasıl meydana geldiği anlatılarak bunların fotoğraftaki yansımalarının hangi geometrik düzene göre oluştuğu hakkında bilgi verme amaçlanmaktadır. Bir objenin gözdeki görüntüsünün oluşumundan bahsedilerek bunun iki boyutlu kağıt yüzeyindeki durumu anlatılmaktadır. Obje ile bakma noktasının birbirleriyle konum ilişkisi gösterilerek bakış noktası, bakış yüksekliği yer düzlemi, ufuk düzlemi, kaçış noktaları gibi perspektifin temel elemanlarının özellikleri anlatılmaktadır. Objenin yüzeyinden gelen ışık ışınlarının fotoğraf kağıdı gibi resim iki boyutlu resim düzlemindeki izlerinin oluşum biçimleri anlatılmaktadır.
    FOT 452 REPRODÜKSİYON
    Bu ders temel olarak, iki boyutlu nesnelerin uygun fotografik kopyalarının oluşturma yöntemlerinin incelenmesi
    FOT 455 MİMARİ FOTOĞRAF
    Öğrenciye, mimari fotoğrafın amaç, kapsam ve içeriğini tanımlamak. Mimari fotoğraf akımlarını tanıtmak. Nesne-içerik, somut-soyut ilişkisini kurgulatmak. Konsept-özgünlük bağlamında düşünme sistematiği geliştirerek, mimari fotoğrafa yönelik proje oluşturmasını sağlamak.
    STA 145 GENEL SANAT TARİHİ IV
    STA 164 SANAT SOSYOLOJİSİ
    5.YARI YIL
    FOT 508 SANAT KURAMLARI
    Öğrencilerin fotoğraf disiplinine felsefenin ışığında bakabilmelerini hedefler "Sanat Yapıtı" kavramını ve bu kavramın ekseninde oluşan 19-20.y.y düşünce sistematiğini ele alır. "Sanat Yapıtı" nedir sorusunun tarihsel süreç içinde nasıl algılandığını karşılaştırmalı olarak ele alır. Bunun ışığında ağırlıklı olarak öncesi ile Modern ve Modernizm, üst sanat kavramı ile popüler kültür arasındaki tartışmalar ve Modernizm sonrası ortaya çıkan yeni anlayışların çözümlenmesi, dersin kapsamını oluşturur.
    FOT 510 SANAT FOTOĞRAFI TASARIMI I
    Öğrencinin, sanat fotoğrafı alanında bilgi edinmesi ve kendi anlatım dilini oluşturabilmesi bakımından örnekleri değerlendirerek, yapacağı uygulamalar ile sanatsal bir tavır ortaya koymasını sağlamak.
    FOT 511 BELGESEL FOTOĞRAF TASARIMI I
    Fotoğrafın nesne ile ilişkisinde ortaya çıkan “nedenlilik”, fotoğrafı dünyanın dokümantasyonunun ana nesnesi haline getirmektedir. Bu özellikten yola çıkarak, öğrencinin hayat, dünya ile iletişimini sağlar. Hayatın tüm alanlarını, gelecek zamanlara taşıyabilme becerisini geliştirir.
    FOT 512 TANITIM FOTOĞRAFI TASARIMI I
    Öğrenciyi tasarım öğe ve ilkeleri, tanıtım fotoğrafının gelişim süreci hakkında bilgilendirmek, tanıtım alanında fotoğrafik anlatımı kuvvetlendirici araştırmalara yöneltmek, çeşitli kullanım alanları için fotoğrafik tasarlamalar ve uygulamalar yaptırmak.
    5.YARI YIL BÖLÜM İÇİ SEÇMELİ DERSLER
    FOT 553 FOTOĞRAF OKUMA
    Fotoğrafın göstergebilimsel mantıkla bir metin olarak ele alınması ve yeni bir metin üretebilme yetisini geliştirmek.
    FOT 560 PANORAMİK FOTOĞRAF
    Panoramik Fotoğraf teknolojisi ve kullanım metotlarına yönelik temel bilginin aktarılması, bir konsept bağlamında fayda sağlayacak biçimde etkin kullanılabilmeleri ve gerçekleştirilen uygulamalarla edinilecek sanatsal duruş ve mesleki tecrübeye katkı sağlaması amaçlanır.
    STA 152 ÇAĞDAŞ SANAT I
    STA 157 TÜRK SANAT TARİHİ I
    Türk fotoğraf tarihinin fotoğrafın başlangıcından günümüze kadar olan sürecini öğretmek amaçlanır.
    6.YARI YIL
    FOT 607 GÖRSEL İLETİŞİM
    Bu ders kapsamında öğrencinin, teknik ve teorik bilgilenmelerini bir iletişim nesnesi olan fotoğraf düzlemine taşıyarak çalışmalar yapması hedeflenir. Görsel iletişim dersi, fotoğrafın insan bilim, toplum bilim, psikanaliz ve biçem bilim ile bağını kurar ve bu doğrultudaki düşünceler temelinde fotoğrafın "üst dil" boyutunu sorgular.
    FOT 620 SANAT FOTOĞRAFI TASARIMI II
    Bilgi ile beslenen yeteneğin işlenerek belli bir estetik olguya dönüştürülmesi sürecinde yaratma eyleminin, soyut kavramlardan hareketle "anlam kurmak" yönünde gelişmesini sağlamaktır.

    FOT 621 BELGESEL FOTOĞRAF TASARIMI II
    Öğrenciye, belgesel fotoğrafın amaç, kapsam ve içeriğini tanımlamak. Belgesel Fotoğraf akımlarını tanıtmak. Nesne-içerik, somut-soyut ilişkisini kurgulatmak. Konsept-özgünlük bağlamında düşünme sistematiği geliştirerek, belgesel fotoğrafa yönelik proje oluşturmasını sağlamak.
    FOT 622 TANITIM FOTOĞRAFI TASARIMI II
    Bu ders, öğrenciyi tasarım öge ve ilkeleri hakkında bilgilendirerek tanıtım alanında fotoğrafik anlatımı kuvvetlendirici araştırmalara yöneltmeyi, çesitli kullanım alanları için fotografik tasarlama ve uygulamalar yaptırmayı amaçlar. Derste, öğrenciler bir ürün, bir hizmet ve bir işletmenin mekan tanıtımı konularında tasarlama ve uygulamalar yaparak en az beşer fotoğraftan oluşan birer proje hazırlarlar.
    6.YARI YIL BÖLÜM İÇİ SEÇMELİ DERSLER
    FOT 652 BASIM VE REPRO TEKNİKLERİ
    Bu ders, öğrencileri fotoğrafı basım sanayinde kullanılması hakkında bilgilendirmek ve çeşitli baskı tekniklerinde kullanılan fotografik yöntemleri öğretmeyi amaçlar.
    FOT 657 BASIN FOTOĞRAFI
    Dersin amacı, sektörün çalışma koşulları, incelikleri, önemi; saha çalışmaları ile Türk ve dünya basının da yaşananları yakın takibe alarak öğrencilerle paylaşmaktır.
    FOT 669 FOTOĞRAF VE SİNEMATOGRAFİ
    Fotoğraf ve sinema dili arasındaki farkı ortaya koymak. Öğrencilerin sinema diline de en iyi şekilde sahip olmalarını sağlamak. Fotoğraf makinelerinin film çeken makinelere dönüştürüldüğü günümüzde öğrencilere hem teknik hem de sanatsal olarak yeterlilik sağlamak.
    FOT 670 STEREOSKOPİK FOTOĞRAF
    Öğrencinin, üç boyutlu fotoğraf alanında çekim yapma ve görüntüyü işleme becerisinin geliştirmektir. Hem analog hem de dijital ortamda üç boyutlu tekniklerin öğretilmesidir.
    STA 154 ÇAĞDAŞ SANAT II
    STA 159 TÜRK SANAT TARİHİ II
    Türk fotoğraf tarihinin fotoğrafın başlangıcından günümüze kadar olan sürecini öğretmek amaçlanır.


    7.YARIYIL
    FOT 704 GÜNCEL SANAT VE FOTOĞRAF
    Bu ders sanat üretimleri üzerinden sanatın üretim ve tüketim pratiklerini inceler. Ayrıca bugünün sanatı ile fotoğraf sanatının kesiştiği alanları gösterir. Öğrencinin sektörel üretim reflekslerinden önce sanatsal duruşunu arttırmayı ve sağlamlaştırmayı amaçlar.
    7.YARI YIL BÖLÜM İÇİ SEÇMELİ DERSLER
    FOT 760 SANAT FOTOĞRAFI TASARIMI III
    Öğrencinin fotoğraf ve video sanatından yararlanarak, çağdaş bir görsel sanat eseri yaratmasını sağlamak. Öğrencinin aynı zamanda bir genç sanatçı olarak kendini daha iyi ifade edebilmesine, işlerini savunmasına imkan sağlayacak sanatsal motivasyonuna katkıda bulunmak. Kendi projesini geliştirirken aynı zamanda diğer projeleri de teknik, estetik ve semantik açıdan değerlendirebilecek demokratik platformda; öğrenciyi yorumlama, sorgulama ve değerlendirme yapmaya teşvik etmek.
    FOT 761 BELGESEL FOTOĞRAF TASARIMI III
    Kavramlarla ilişki kurarak, hayatın içinden, hayata dair bir “öge”yi ele alarak, belgesel mantığı ile fotoğraflamak.
    FOT 762 TANITIM FOTOĞRAFI TASARIMI III
    Tanıtım fotoğrafı alanında fotografik anlatımı kuvvetlendirici araştırmalara yöneltmek, çeşitli kullanım alanları için belirlenen proje kapsamında belli amaçlar için fotoğraf tasarlama ve uygulamalar yaptırarak kavramları ve fikirleri fotoğraf öğeleri ile ifade etme becerileri kazandırmak ayrıca yaratıcı bakış açısı ve özgür düşünce sahibi olmalarını sağlamak.
    FOT 753 FOTOĞRAF VE HUKUK
    Fotoğrafla ilgili olan mevzuatın tanıtılması, fotoğrafı çeken ile fotoğrafı çekilenin hakları konusunda bilgi verilmesi ve hakkın korunması yollarının incelenmesi ve fotoğraf ile hukuk bilimlerinin bağdaştırılması.
    FOT 756 FOTOĞRAF VE SANAT YÖNETİMİ
    Güzel sanatlar öğrencilerine kurum ve insanları yönetme konusunda en güncel düşünce ve eğilimleri göstererek profesyonel hayatlarına katkıda bulunmaktır. Bunun dışında öğrencilerin farklı sanat dalları arasındaki etkileşimlerinin artırılması ve ayrıca araştırma, yazma ve sunum becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bu ders sanat dünyasının çok daha derin ve geniş açıdan algılanmasını sağlamakta ve öğrencilerin sanat organizasyonlarında günümüz ve gelecekteki aktif yönetici rolünün anlamını açığa çıkarmaktadır.
    FOT 765 MODA FOTOĞRAFI
    Moda fotoğrafı hakkında öğrencileri bilgilendirmek ve uygulama yapmaktır.
    FOT 771 ALTERNATİF BASKI TEKNİKLERİ
    Fotoğrafın tarihsel süreci içinde bulunmuş ve günümüzün teknolojisine hizmet etmeyen bir çok eski tekniğin kullanılmasıyla sanatsal üretime alternatif oluşturmak.
    8.YARIYIL
    FOT 801 DİPLOMA PROJESİ
    Lisans düzeyinde eğitim alan öğrencinin, edindiği tüm bilgiler ışığında, ele aldığı bir konuyu, “özgün” bir yorumla ortaya koyabilme yetisine sahip olması amaçlanır.











  • #6
    izzetc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    izzet çakallı
    Makina:
    canon 650D 18-55mm Canon 70D 18-135mm / 50mm
    Üyelik tarihi
    19.February.2016
    Nereden
    Gaziantep
    Yaş
    31
    Mesajlar
    72

    Standart

    Alıntı nehars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Türkiyedeki eğitim sisteminin genel sorunu değil mi ? çoğumuz ünide bölümümüzle alakasız dersleri geçip enerjimizi kaybetmek zorunda kaldık
    Ben bilgisayar okurken edebiyat ve tarih aldim

    GT-I8552 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •