Mart yagiyor 1960`larda kalma cirkin soviet binalarinin siluetinin ustune,Karla karisik yagiyor sari ve sadece kendini aydinlatan sokak lambalarinin sisler icindeki isiklarina,bir balalayka sesi acemice caliniyor.
Camlari kirden gorunmeyen pencerenin ardindan vodkalar iciliyor kesin kahkahalar var,yogun kokulu dumanlar cikiyor kanalizasyon kapaklarinin arasinda,eski bir volga yogun egzostutsuleri cikararak geciyor.
Ellerim ceplerimde,burnum haricinde hicbir yerim usumuyor,onume bakmadan sadece seyretmek istiyorumu gecenin bu vaktini Moskovada.
Ileride koseyi donunce barlar sokagi baslayacak,belki bir iki kadeh icer biriki eski dostu gorup sohbet ederim diye dusunuyorum.

Nisbeten Birazdaha isikli barlar sokagi ama yinede sanki kuflerin arasinda bir inci gibi solgun ve anlamsiz parliyor isiklari,Nerdeyse her kadinin ustunde var bazilari sahte kurkler,fileli coraplariyla uzun topuklu ayakkabilariyla bir bardan cikip digerine giriyorlar,sarhos dilleri peltek peltek sakalar yapiyor gulunmeyecek noktasinda zorla gulusuyorlar belkide maksat sohbet degil gulusmek.

Kose baslarinda silindirik cop bidonlari saga sola devrilmis,usumus ve zayif kediler eseleyip bulduklari yiyecek kirintisi ustune birbirlerine kamburunu cikartarak sertce miyavlasiyorlar.
Kusulali cok olamais bir kusumugun basinda tuyleri dokulmus bir yasli kopek hazine bulmuscasina kuyrugunu keyifle salayarak yalamaya hazirlaniyor kusmugu.
Boguk boguk tekno ve benzeri muzikler geliyor kapilari her acildiginda bodrum kattaki ucuz barlardan,buharla karisik kirmizimsi bir isik belirip kayboluyor bazan,ve muzigin sesini bastirmak icin kahkahali sohbetler geliyor kulagima.

`старый друг` (eski dost) diye bir bara giriyorum tavani alcak,tavanin alcaklina inat uzun uzun sarisin kizlar geziniyor masalarin ve bar musterilerinin arasinda.
Yine o sacma muzik o kadar sesliki sistemdeki basa cok yukleniyor gurr gurrr diye zorlaniyor bas ve insanin kulagini manyak bir sekilde tirmaliyor.

Insanlari seyrediyorum sari camli gece gozlugumun arkasinda.
yasli ve pos biyikli bir amca kucuk ve kirmizi bir o kadarda etli dudaklarini sallaya sallaya yanindaki hayat kadinina birseyler anlatmaya calisiyor bir kolu kizin belinde oburu kizin bacaklarinda gezip duruyor,yesil kareli oduncu gomlegi tombul gobegine kadara acilmis dugmeleri ile cirkin bir tablo gibi.
Beyaz gomleginin eteklerini gobeginin ustunde bagamis bir genc kiz yaklasiyor yanima,selam yakiskli bana bir icki alirmisin diyor,yeteri kadar icmissin sanirim ama yinde alayim sana bir vodka diyorum,yo yo vodka olmaz ben viski icerim diyor,olsun sana viski alayim diyorum barmeni cagiriyorum el isaretimle,agzini buzup kaslarini anlinin sonuna kadara kaldiran barmen egilerek buyrun dedi,en ucuz viskinizden su hanima verin dedim kulagina,en ucuz viskimiz ermeni viskisi bir yillik bile degil bok gibi birsey dedi ve agzini kulaklarina kadar cekerek guldu,mimikleri ne esnek bir tipsiz barmen diye gecirdim icimden.
Bol buzlu uzerinde sanirim zilyon tane koyu parmak izi olan bir irice bardagin dibine biraz viski koyan barmen viskiyi hanima uzatti..
Devam edecek :P