Bildiğiniz üzere bu şampiyona ülkemizde düzenleniyor.. Forumda takip eden vardır mutlaka, yorumları buradan paylaşırız..

Takımlara baktığımızda sakatlık ya da başka nedenlerden dolayı bir çok yıldızın yer almadığını görüyoruz.. Amerika'da uzun liste oluşturacak bir çok yıldız, Arjantin'de Ginobili, Almanya'da Nowitzki, Fransa'da Tony Parker, İspanya'da Gasol, Rusya'da Krilenko vs.. vs.. Böyle bir ortamda, bu şampiyonanın ülkemizde yapıldığını da düşünürsek, Amerika ile final hayal değil bana göre..

Gruplarda 5 maçın tamamını kazanan milli takımımız, ikinci turda karşılaştığı Fransa'yı az önce biten maçta 95-77 yenerek çeyrek finale yükseldi.. Gruplarda maç başına 65 sayı yiyen Fransa'ya 95 sayı atmak önemli.. Baktığımız zaman milli takımda yardımlaşma üst düzeyde, çok agresif bir savunmayla oynuyorlar ve bunu maçın geneline yansıtıyorlar.. Her maçta 1-2 oyuncu sivriliyor.. Mesela Yunanistan maçında Ersan müthiş oynamıştı, Fransa maçında da Hidayet (nihayet) ve Sinan çok iyi iş çıkardılar.. Uzunlardan Semih ve Ömer Aşık, beklentilerin ötesinde önemli katkı yapıyorlar.. Oyun kurucu mevkinde ise Kerem ve Ender maçlara çok konsantre çıkıyor ve takımı iyi yönlendiriyorlar.. Genel olarak baktığımızda milli takımımız umut veriyor, geçmiş yıllardaki şampiyonalardan öte, takım gibi oynuyorlar.. En büyük eksiğimiz serbest atışlar.. Sanıyorum %60 gibi berbat bir yüzdeyle atıyoruz ve bu istatistikte turnuvanın en kötü takımıyız.. (Ömer Aşık bu istatistiğe önemli katkı yapıyor, serbest atışlarını düzeltmesi gerek..) Ama Fransa maçında serbest atışlarda biraz daha iyiydik.. Genel olarak durum bu..

Çeyrek finalde rakip Slovenya.. İkinci turda Avustralya'yı 87-58 yendiler ve gruplarda sadece Amerika'ya yenildiler.. İyi bir takım.. Dragic, Lakovic, Nachbar gibi NBA patentli önemli oyunculara sahip.. Bence Fransa maçından çok daha zorlu bir maç olacak.. Ama bizdeki agresif savunma devam ettiği sürece Slovenya'yı da geçeceğimizi düşünüyorum.. Çünkü sayı atma da pek problem yok; her maçta 1-2 kişi sivriliyor, önemli olan savunma ki, bunu da şu ana kadar gayet iyi yapıyoruz.. İnanıyorum, en azından bir madalya bekliyorum ben..