Şuan ilgili olduğunuz işi yazmadığınızdan, bir iki öneri söyleyebilirim ama asıl fikrim son satırdadır.
Gıda sektörü insanoğlu var olduğu sürece ölmeyecek bir sektör, tabi çok çeşitlilik söz konusu, seçimi iyi yapmak için bol araştırma yapar öyle girişirdim.
Ticaret ise çok tehlikeli dir. Hata affetmez. Elindekinden olsan iyi, bir o kadarda piyasa borçlanır yıllarca ödersin.
Borçları altında eriyip giden insan görmüşlüğüm çok. (soğutmak gibi olmasın ama) Aksi olma ihtimalide yok değil hani. Şahsen kesinlikle bulaşmazdım.
İş kurulacaksa mümkün olduğunca gideri (parasal gider) ve piyasada rakibi az, rağbet görecek,geliri çok olabilcek ihtimallere yönelmeye çalışırdım.
Hepsinden öte öncelikli olarak bilmediğim işi kesinlikle yapmazdım.
Kirada değil ve çalışıyor iseniz, muhiti güzel bir yerden haricen bir ev alıp kiraya vermek, götürüsü az getirisi iyi olan bir yatırımdır, ki getirisi olmasa bile ev almak herzaman iyi yatırımdır.
Elimde bir miktar var bir o kadar daha olsa ilk yapacağım iştir.