CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree4Likes
  • 4 Post By tunapala

Konu: Fotoğrafçılıkla ilgili iş aranıyor.

  1. #1
    Ehbk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Esat Özdemir
    Makina:
    Canon Eos 1100D
    Üyelik tarihi
    14.July.2014
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    20

    Standart Fotoğrafçılıkla ilgili iş aranıyor.

    Merhaba abilerim ablalarım ben 2 - 3 yıldır fotoğrafçılıkla uğraşmaktayım pek çok çekim tekniğini bilirim pan , uzun pozlama , portre , sokak, makro, hdr 17 Yaşındayım efendi saygılı ve dürüst bir insanımdır. Sorumluluk aldığım zaman yapmayacağım şey yoktur napar ne eder o işi yaparım. Okuyorum ve pazar günleri yapabileceğim bir iş arıyorum harçlığımı çıkartmak açısından her türlü iş olur fotoğraf ile ilgili canon makine ve exif bilgilerinden iyi anlarım ortama göre ayarlanmalarından örneğin. İstanbul Avrupa yakasında olursa çok iyi olur.











  • #2
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Sevgili Esat,

    Oncelikle calisma istegi icinde olman, bir seyler uretmeye calismandan oturu seni tebrik ederim. Eger iznin olursa bir agabeyin olarak bir kac tavsiyede bulunmak istiyorum.

    Mesajin ile iligi bir kac dikkat etmen gereken husus var. Oncelikle yazi ile haberlesiyorsan, hele ki bunu bir is bulma amaci ile yapiyorsan mustakbel isverenlerinin seni ilk taniyacagi yer yazdigin bu bir iki paragraftir. Burada gosterdigin ozen aslinda senin nasil isi ciddiye alacagina, nasil duzenli calisacagina bir ornektir. Yukarida oldugu gibi, sala pati yazilmis, okunmasi zor, noktalama isaretleri kullanilmamis bir yaziyi, is ciddiyetinden uzak yazdiginda kisilerin seni ciddiye alip bir ise davet etmesi cok zordur. Bu yaziyi ciddiye alip davet eden biri olursa da o kisinin profesyonelliginden, dolayisi ile sana bilgi ve tecrube olarak faydasi olacagindan ciddi suphelenirim.

    Ardindan yazdigin yazinin icerigine geleyim. 2-3 yildir fotografcilik ile ilgileniyorum yazmissin. Iki ile uc yil cok farkli seylerdir. Insan ilk makinesini aldiginda en az bir yil ne, nedir onu ogrenir. Ondan sonraki zaman ne kadar ciddi uzerine egildigin kendii ne kadar gelistirdiginin bir gostergesidir. Ayrica ozellikle bu sekilde gorsel bir alanda is basvurusu yapiyorsan sure onemlidir ama bu sureyi nasil gecirdigin dahada onemlidir. Teknigi bilmen degil, kullanabilmen onem kazanir. Doalyisi ile boyle bir basvuru sirasinda basi sonu belli eli yuzu duzgun bir portre sunman yazdigin her cumleden daha onemlidir. Zaten isi bilen bir fotografci portfolyona bakarak, estetik kaygilarini, teknik bilgini, gorsel bilgini olcebilecektir.

    Senin yesinde ve tecrubende bir arkadasi sahsen yanima alacak olsam ne anladigi ve bildigi degil ogrenmeye, kendini gelistirmeye ne kadar hazir onu gormek isterim. Sonucta yanlis anlama ancak hic bir ciddi fotografci seni yanina fotograf cek veya ikinci kameraman ol diyerek bu tecruben ile almaz. Seni yanina alan fotografcinin amaci kendisini asiste edecek biridir. Yani cantasini kollayacak, malzemeyi yoplayacak, isigi tutacak vs... Dolayisi ile bildigin seyler onemlidir ancak basvurularinda kendini ne kadar gelistirmek istedigine dair bir iki satir bulunursa, veya bu calisma sirasinda "harclik" cikartmak disindaki beklentilerinide yazarsan daha dogru olur. Tabii bilgilerini yazarken onlarida daha duzenli yazman gerekir.

    Dedigim gibi amacini ve heyecanini takdir ediyorum ancak profesyonel veya yari profesyonel bir yasamin icine girmek ve burada duzgun kisiler ile calismak istiyorsan basvurularin, dilin ve icerigin ayni ciddiyet icerisinde olmalidir.

    Sevgiler











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •