Merhaba,

Konunun tarihi eski. Fakat Son zamanlarda İstanbul Profesyonel Fotoğraf Sanatkarları Odası (isfo), Bazı millet vekilleri ile görüşmelerde bulunmuş ve freelancer düğün fotoğrafçılarına savaş açmış durumda. Yıldız parkı, Emirgan ve Gülhane gibi kalıplaşmış parklarda denetimler yapılmakta ve maliye tarafından 1500 TL gibi cezalar kesilmektedir.
Oda Şu an kontrolden çıkmış durumda. Öyle ki fotoğraf kabinleriyle bile uğraşıyolar
ISFO Istanbul Profesyonel Fotograf Sanatkarlari Odasi

Bu konuyu oldukça araştırdım. Kanunen yasal bir dayanağı olmayan bir durum söz konusu. Vergi usül kanununda da net bir tanım yok. ama işi düzenli olarak yapanlara yönelik bir vergilendirme hususundan bahsediliyor.

Benim tavsiyem, bu işi ek gelir yada gelir amaçlı yapanlar olarak, hatta CanonTurk olarak, vergilendirme konusunda freelancer çalışmaya yönelik çalışmalarda vergilendirmeye dair işlem kolaylığı için görüşme taleplerinde bulunalım. Hem bu şekilde şikayet konusu olma durumunda çıkılabilir.

Ne dersiniz?