başkaban demiş "benim memurum işini bilir" diye. bu söz bile rüşveti legal(!) hale getirdi ülkede.
Şener Şen 'in NAMUSLU filmi ülkenin genel ahlakını gösterir nitelikte. Ahlakın olmadığı, kul hakkının hiçe sayıldığı ülkede adalet olur mu? Hele ZÜBÜK ü hiç seyretmeyin.
Devlet "kör tuttuğunu, topal yakaladığını" politikasıyla vergi almaya başlamışsa bunun sebebi yalnızca devlet DEĞİLDİR.
Gemişte konut fonu ve tasarruf fonu adı altında toplanan paralar 20 sene boyunca "gasp" edildi. AKP hükümeti bu paraları ödedi. Öderken bütçe fazlası var da oradan mı ödedi? Hayır. Ya borç aldı ya da ek vergi getirdi. bi cepten bi cebe.
adam bahçesinden su çıkarıyor belediye gelip sayaç takıyor. niye atık su kullanımı. ya adam bahçesindeki marulları suluyor o suyla yok kanun böyle.
kanun devleti ile hukuk devletinin arasındaki farklar sebebiyle yaşanıyor bu sıkıntılar.
Devlet Hukuk Devleti değilse sorumlusu da halktır. Önce Halk hesap sormayı bilecek. Makarnaya, kömüre (klişe diye bu örnekleri verdim) oy verenlerin vergi yüksek diye ağlamaya hakları yoktur.
Bu arada futbolcular % 15 vergi ile işi bitiriyor. Bazıları için o kadar da kötü değil Türkiye'nin maliye politikası![]()