Alıntı sadgastor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bence burada sorun öğrencilerin parayı nasıl kazandığından çok bu olayın sunuluş biçimi. Birincisi, reklam alarak para kazanmak da gayet meşrudur. Reklam verecek mecrayı yaratmak da emek ister, bunun iyi örneklerinden biri de bu sitedir. İkincisi, reklam almış olmaları emek vermedikleri anlamına gelmez. Kiminin el emeği vardsa, başkası da aynı şekilde zihinsel emek harcayabilir. Burada iş öğrenciler reklam almayı akıl etmeleriyle sona ermiş değil, belki de reklam verecek birini bulmak için başka grupların bir kaç katı çaba gösterdiler, reklam vereni ikna etmek için emek gösterdiler.

Bu hikayenin sunumunda göze batan bunun çok matah bir örnekmiş gibi verilmesi, hikayenin de "Ha bu arada Stanford dünyanın en çok milyoner yetiştiren okulu." gibi tuhaf savlarla desteklenmesi. Kapitalizm vurgusu hikayenin içeriğinde değil ama sunumun alt metninde gayet güçlü. "Ha bu arada" Stanford bünyesindeki bilim insanlarının 19 kez Nobel kazanmış olması benim için kaç milyoner yetiştirmiş olduğundan kat kat önemlidir.

Kim 2012'de bu dersi vermeye başladığını iddia etmekle övünüyor bilmem ama ben 1996-2000 yılları arasında işletme okurken marka ile ilgili ders veriliyordu, hatta sonradan ben de bu dersleri farklı üniversitelerde verdim.
Stanford'un milyoner yetiştirmesi benim içinde mühim değil,dediğiniz gibi buradaki vurgu kapitalizme işaret..Nihayetinde milyoner adam,kapitali olan adam..

Cümlelerdeki detaylara takılırsak her cümleden art niyet çıkartabiliriz,öğrencilerin akıllarını kullanarak bir marka stratejisi uygulamaları emek verdiklerine işarettir bana göre..

Marka dersi derken bahsettiğim uzmanlık alanı olarak bir bölümdü..Marmara Üniversitesi'nde 2012 yılında açıldı Marka Yönetimi Yüksek Lisans bölümü,daha önce lisans dersleri veriliyordu tabii..Bence ufak detaylara takılmak yerine,niçin Stanford gibi üniversitelerimiz yok,19 Nobel kazanmış insanları yetiştiren,buna takılmalıyız