CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 40 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree6Likes

Konu: B&H photo dan alışveriş.

Konulanmış Görüntüleme

  1. #25
    kench - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    T.Ö.K.
    Makina:
    5D Mark III
    Üyelik tarihi
    29.May.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    45
    Mesajlar
    289

    Standart

    Alıntı bohemiantirad Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    Hadi en iyi ihimalle 150-200 Euro Türkiye'den ucuza ürün aldınız. Çok küçük bir ihtimalle sorunsuz-sorgusuz ürün elinize ulaşır. Gümrüğe takılırsa ise beyanname doldur, hesap edilmiş ek vergiyi öde, dert anlat, malzemeyi takip et, git-gel bir sürü yürek kakkınlığı.. Gümrük muhafaza memuru arkadaş ürünün sıfır ve gayet pahalı satıldığı yabancı ülkelerden birindeki tarifeyi esas alır da işlem yaparsa iyice perişanlık. Resmen astarı bezinden pahalıya denk gelir. Bir dolu üzüntü..
    Elbette ki gelen giden eş dost en iyi yöntem. Fakat bazen öyle durumlar oluyor ki, eş dostun valizinde yer olmuyor, "beli ağrıdığı için!" 200-300gr taşıyamıyor, ya da gelen giden tanıdık hiç olmuyor. Ürün burada da 2.el ya da spot olarak bulunamayınca tek çare ürünü yurtdışından almak oluyor. Bu gibi durumlar için şu mevzuatın açığa kavuşması önemli bence.

    Bu zamana kadar 20 kadar alışverişte 4 kere gümrüğe takılan postam oldu. Hiç bir memura dert anlatmak gibi bir gayem, ya da gereğim olmadı. Zira yasadışı birşey yapmıyoruz. Hakkıyla vergisini ödeyerek ürün alıyoruz. Hiç yalana dolana başvurmadım. Ürün ne ise faturası da oydu. Böyle olunca hiç zorlukla karşılaşmadım. İşlem en fazla yarım saatte hallediliyor. Memurlar ise öcü değiller. Sizi yormak, üzmek gibi gayeleri yok. Hatta hepsinde hoş sohbetlerim oldu. Ürün ambalajındaki faturayı baz alıyorlar. Ancak ve ancak inandırıcı bulmadıklarında araştırma yaparlar ki o da hiç başıma gelmedi. Beyanname doldurmadım. Sadece kimlik ibraz ettim, bir kaç imza attım, vergi ödedim ve yarım saatte elimde ürünle çıktım. Hatta ithalatı konusunda çok sıkı yönetmelikleri olan 360 Dolarlık radyo kontrollü helikopter kumandasını bile şak diye çektim. Zira radyo frekansı kullanan her cihaz bandrol almalıdır, neyseki benim aldığım ürün bakanlık onayına sahip bir üründü. Yani adamlar bu onayı kendi veritabanında zaten görüyor ve ekstra bir zorluk çıkarmıyorlar.

    Sadece bir defa paketi açmak istediler. O da 250 Euro'luk bir yazılımdı. Yazılım deyince pek inanmadılar galiba.










    Konu kench tarafından (01.July.2012 Saat 16:31 ) değiştirilmiştir.
    ozgurcakici likes this.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •