Dünyayı ve uzayın derinliğini gösteren bu fotoğraflar, NASA tarafından çekilmedi ve kesinlikle milyon dolarlık bir yatırımın sonucu da değiller.


İngiliz amatör uzay meraklısı Robert Harrison'ın, yeryüzünün 35 kilometre üzerinden çekmeye başardığı fotoğraflar hayret uyandırdı.
500 sterlinlik (yaklaşık 1150 lira) bütçesiyle bu fotoğrafları çeken Harrison'ın sırrı, helyumla şişirilmiş balonlarda.
Böyle bir balona, yapı marketinden aldığı kutunun içerisine bir Canon kompakt fotoğraf makinesi ekleyen Harrison, balonu evinin arka bahçesinden gökyüzüne bıraktı.
Fotoğraf makinesine bağlı olan bir kontrol kartı, makinenin her beş dakikada bir fotoğraf çekmesini sağlarken, araba navigasyon sistemlerindekine benzer bir GPS cihazıyla da Harrison, balonun yerini tam olarak tespit edebildi.


35 kilometre yüksekliğe ulaşan balon, buradaki hava basıncının yetersizliğinden infilak ettikten sonra, kutudaki özel bir paraşüt, fotoğraf makinesinin zarar görmeden yere inmesini sağladı.
"Ailem ve arkadaşlarım benim biraz deli olduğumu düşünseler de, çıkan sonuç onları da çok etkiledi" diyor Harrison ve ekliyor:
"Fotoğraflar için birşey söylememe gerek yok. İnsanlar bunları çekmenin milyonlara malolduğunu düşünüyor, ama hayır, sadece 1150 lira"

Kaynak: milliyet.com