Alıntı Huysuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
33-37 Beğendim.
39’da çay bardagının içindeki ışık patlaması etkiyi azaltmış oda olsaymış diyecek laf bırakmıyordunuz.
40 çok başarılı netlikte problem var sanırım, belki fazla işlemeden dolayı olabilir.
44’de bir terslik var
49’da sudan gelen ışık patlaması konuyu seçmede zorluk çıkartıyor ama kadraj,açı ve renkler çok iyi.
67 çok begendim, tonlamalar mavi-mor’a kaçıyor belki farklı tonlar veya s&B daha etkili olabilrdi.
68 Çok güzel bunda ışık ve renk tonları çok iyi oturmuş tebrikler.
69,71,78 portrede kendinizi geliştirdiğini gösteriyorsunuz, ışık kullanımlarınız başarılı (ilk fotoğraflara göre çok başarılı)
76 çok başarılı bir kare olacakmış ama kadraj hatası fotoğrafta boşluk oluşturuyor, göz daha aşşalarda birşeyler arıyor fotoğrafın devamı var gibi ama pardesunun bitiminde fotoğraf birden kesiliyor, belki 1-2 adım geriden çekmek fotoğrafı diz ustunden kesmek daha başarılı bir etki bırakabilirmiş.
85-86 dediğiniz gibi polarize filtre gerekli, birde yandan çekimler bence göz fotoğraflarında daha etkili oluyor.

Genel anlamda bazı fotoğraflar netlikte problem bazı fotoğraflarda aşırı keskinlik göz yoruyor, 3-4 fotoğrafta ışık patlamaları dikkatimi cekti, fakat son fotoğraflara dogrubunlar iyice azaldı keskinlikler normal, tonlamalar normal ve patlamalar yok oldu, buda dogru yolda oldugunuzun göstergesidir.

Devamlarını bekleriz.
İlk önce yorumlarınız için çok teşekkür ederim, bu kadar detaylı incelemeniz çok sevindirdi beni

39'u çekerken biraz daha özenseydim keşke diyorum şimdi...
40'ta belki de HDR'den kaynaklı tam bilemiyorum netsizlik konusunda haklısınız...
Aradakiler için çok teşekkür ederim
76'yı tam alamamıştım, siz dedikten sonra dikkat ettim, haklısınız.
Gözü yandan da çektim fakat yandan çekilen göz bi yamuk yumuk duruyor, modelin tam nereye bakması gerektiğini ayarlayamamış olabilirim o yüzden tam karşıdan gözün tamamı düz görünecek şekilde çekmeyi tercih ettim.

Tekrardan ilginiz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim...