CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 135 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree11Likes

Konu: Berna Mutlu Aytekin Fotoğrafları

Konulanmış Görüntüleme

  1. #11
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Tekrar selamlar;
    Sepia ton hakkinda yorumumu daha evvel yapmistim. Sepia yi sadece renk olarak verdiginizde renkle beraber fotografa katilan bir anlam da isin icine girer. Bu anlamin fotografa katkisimi, eksisimi oldugunu dusunmek gerekir. Ozellikle bu tarz sokak fotograflari sadece goze guzel gozukerek degil sosyal hayattan barindirdigi mesajlarlada onemlidir.

    Kadraja karar verirken size ve dediginiz gibi yolun basindaki diger arkadaslara tavsiyem acimasiz olmaniz yolundadir. Yerdeki mermer doku cok guzel bir dokudur ve goge yukselen kubbeler hos durur. Ama bunlari ayni anda kullanmaya calismak sizi konudan uzaklastirir, cok genis calismak zorunda kalirsiniz ve fotografinizin gucu azalir.
    Ogrencilk yillarindan bir animi anlatmak isterim. Kisa film cekiyorduk. Cekimler tamamlandi, biz bu arada epey cekim yapmisiz uzun uzadiya. Montaja basladik yani bir butun olusturmaya. Aaaa bu cekim guzel, dur su ayrinti nin isigi guzel bunun susu guzel derkenelimizde 45dklik "kisa" film oldu. Sonucta guzel goruntulerin bir araya geldigi ama butun olarak zayif bir film olusmustu. Hocalar haliyle begenmedi kabul etmedi vs... Biz se sasirdik, genctik hoca filmi begenmiyor biz goruntuleri savunuyorduk. O gun hocalarla yaptigimiz tartismada onlari dinlemek durumunda kaldik. Cunku ne de olsa notlari onlar veriyordu. Filmi yeniden montajladik bu sefer sure 5dk civarina indi. Sonucta bir kac festivalde gosterilen iki odul alan bir filmimiz oldu. izleyen eserin once butunune bakar ardindan detaylara iner. Butunde kaybettiginiz ilgiyi detaylar ile yakalayamazssiniz.
    Sizin fotografinizda bu sekilde bir cok kendi basina guzel ama butun icerisinde olmamis detay var. Ayrica Siyah Beyaz, Sepia gibi fotograflarda ritim, denge, bosluk doluluk, kontrast gibi kavramlar oldukca onemlidir.
    Ozellikle bu tarz fotografta ritmi ve dengeyi gorebilmek icin basit bir yontem vardir. Fotografa belli bir miktar bulaniklik verirsiniz. Bu sayede objelerin iceriginden bagimsiz olarak fotografa ilk bakanin gorecegi ve bilincli olrak olmasada algilayacagi leke duzenlemesini gorursunuz.
    Sizin fotografiniza bu uygulamayi yaptim. Umarim demek istedigimi anlatabilmisimdir.










    Eklenen Resimler Eklenen Resimler
    • Dosya tipi: jpg bernam2.jpg (15.1 KB (Kilobyte), 58 Kez İndirilmiş)
    Konu tunapala tarafından (24.December.2010 Saat 18:13 ) değiştirilmiştir.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •