Merhaba, yorumlarınız için teşekkür ederim. Tuna abi evet proje yeni ve orjinal değil.. Aslında burda paylaşmamla birlikte biraz ulusal gibi görünse de aslında bu proje Çorum'a özel yapıldı ve Çorum'da daha önce bu konuda veya başka herhangi bir konuda hiçbir sosyal sorumluluk '' fotoğraf projesi '' yapılmamıştı. Bizde bir reklam ajansı olarak billbordlarda özellikle bugün sıkça göreceğiniz, çiçeklerle donatılmış 8 rakamlarındansa daha duygusal birşeyler yapalım dedik.. Evet proje Türkiye'de defalarca işlendi, hatta eminim bugün ki 8 mart için de ilk işleyen ben değilimdir. Ancak bu Çorum'da bir ilkti..

Kadına şiddeti seçmemizdeki sebep de biz, düğün ve e-ticaret moda çekimleri yapan bir ajansız ve her zaman kadınların gülen yüzlerini alıyoruz kareye.. Fakat hayat pek fotoğraflarda göründüğü gibi olmadığından biraz gerçekleri Çorum halkına da sunalım istedik..

Doğru makyaj konusunda haklı olduğunuz yerler var ancak, Çorum'da bırakın plastik makyajı, neyle kan yapabiliriz sorusuna cevap veren birini bile bulamadık.. Makyajları hayatında daha önce hiç denememiş bir ingilizce öğretmeni bayan arkadaşımız yaptı.. İlk denemeye göre ben kendi açımdan bakarsam oldukça iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum ki basit kremlerle vs üretildi bu makyajlar.

Zombi yorumunuza istinaden de ben fotoğraf çekim ve işleme olarak gothic bir tarza sahip olduğumdan olsa gerek, böyle birşey düşündük.. Bilmiyorum belki daha soft olabilirdi, belki de komple iki yüzü de yara yapabilirdik.. Malum fotoğraf bir renk işi..
Soft yapsak, az olmuş diyenler olacaktı. Çok yapında az olmuş diyenler olabiliyor.. Bu çok olağan bir durum..

Sonuç olarak benim için fotoğraf, bundan yıllar sonra geriye baktığımda bunları yaptık diyebilmektir. Yıllar sonra bir ihtiyar gençlik fotoğrafına baktığında fotoğrafı çeken olarak beni yad etmesidir.

Bu yüzden güzel birşey yaptığımız düşüncesindeyim..

İlgi ve alakanıza teşekkür ederim.