1. fotoğrafta biraz daha önce çeksen daha iyi olacakmış.Biraz daha önce derken bir yarım saat önce gibi. Mogan güneş battıktan hemen sonra çeşitli ışık oyunları oynayabiliyor. Tabi bunu konya yolu tarafından görebilirsin.

Biraz karanlık kalmış açıççası. Ama bu pozlamayla ilgili bir sorun değil. Biraz daha pozlasaydın bu sefer karşıda gördüğüümüz ışıklar patlayacaktı. Yapılan hata çekim zamanının tam ayarlanamaması. Abartılı bir PS yapmaman da iyi olmuş.

2. fotoğraf bunların içinde en beğendiğim. Neresi çözemedim ama. Gökyüzü ve teleferiğin konumu ile tellerin duruşu yani çekim yerine göre açı iyi ayarlanmış. Yine sadece bir PS ile bence çok hoş olmuş. Sadece biraz gren var gibi; ama her fotoğraf grensiz olacak diye bir şey yok.

3. fotoğraf yine çekim saatine takılmış. Geç vakit olduğu için şehrin sıcak ışıkları gökyüzünü koyu turuncuya çevirmiş. Gün batımından 1 saat önce ve yarım saat sonraya bu tarz pozlamaları dahil edersen çok daha iyi olur. Gökyüzü de gerçek renginde çıkar pozlamayı da doğru ayarlayabilir ve karanlıktan değil ışıktan faydalanırsın.

4. fotoğraf ı beğenmedim. Çekim saati diye bir şey söz konusu değil çünkü bir bele fotoğraf. TAhminen kızılay ya da sakarya cad. civarı. Ana tema alevler mi yoksa o alevi taşıyanlar mı pek anlaşılamıyor. Pozlama ve net alan ayarlanamamış. Biraz daha iso ve mümkünse IS olan bir lens ile daha iyisi çıkabilir. Ayrıca konunun ne olacağı konusunda iyi bir seçim yapılabilir.

Genel maanda iyi yolda gibi. Dediğim gibi 2. fotoğrafı beğendim. Zamanla daha iyi oalcaktır. Fotoğrafla ilgili temel bilgiler konusunda kitapçılarda farklı kişilere ait kitaplar var. Hepsi okunabilir düzeyde. Bir tanesini alıp okuyabilirsin ya da bunu bir ders gibi algılamak istersen MEGEP fotoğrafçılık yazarsan eline ders notları ve kitabı geçecektir. Yararı olur.
Tabi teorik bilgiyi bolca pratiğe dökmek çok faydalı.