Alıntı Yazılımcı Online Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Giriş seviyesinin iso performansı düşük denmişte okadar reklam yaparak çıktı bu makine ve 550d 60d 7d aynı sensörü kullanıyor. Yenilenmiş sensör deniyordu birde yüksek iso başarısı için. Ozaman giriş seviyesi değilde orta seviye makinelerinde iso performansı kötü sonucu çıkıyor ortaya. Gerçi flashsız gece çekimleri için FF makine öneriyorlar çoğunlukla. Özellikle flash'ın yasak olduğu konser çekimlerinde çalışan insanlar için.

550D nin isosundan genelde memnunum ben ama hakkaten bazen sinir bozuyor noise neysede şu renkli noktacıklar çıkmıyor mu deli ediyor Nikon D7000 incelemiştim bir ara ve iso performansını taktir ettim gerçekten.
Hort olacak ama olsun,

O renkli noktacıklar hot piksel veya blue piksel oluyor, ben de sinir oluyorum. Bazen içimden makineyi satıp üzerinde 500TL koyup d7000 almak geçiyor içimden ama d7000'in video açısından kullanılabilecek lensleri yok gibi. Bizim 650d için üretilmiş STM lensler var, video çekerken çok çabuk karar verip sürekli olarak sessiz bir şekilde AF Takırtısı olmadan netliyor.

D7000'de böyle bir lens varsa hemen d7000 alabilirim. Hem ISO'su daha iyi.