CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree4Likes
  • 2 Post By tunapala
  • 2 Post By tunapala

Konu: CanonTurk Forum Kuralları ve Yaptırımlar

  1. #1
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Exclamation CanonTurk Forum Kuralları ve Yaptırımlar

    FORUM KURALLARI

    1) Tüm üyelerin kuralları okuyup kabul ettikleri varsayılır. Yeni üye olunması ya da kurallardan haberdar olunmaması, kuralları ihlal etmek için geçerli bir neden değildir. Kural listesi dönem dönem güncellenir ve üyeler periyodik olarak kural listesini gözden geçirmelidirler.

    2) Forum ortamında veya özel mesajlarınızda genel ahlak kurallarına aykırı, kişileri/kurumları küçük düşürücü, hakaret niteliğinde sözler kullanılmaz. Bu durumda aşağıdaki cezalar uygulanır.

    2.a) Kişiyi fiziksel tehdit: Bu tehditler kavgaya davet etmekten başlayarak en amiyane tabiri ile gel yüzüme karşı söyle yiyorsa'ya kadar olan mesajları içerir. Bazen konunun ateşi ile bu tarz yazılar yazılabileceğini bildiğimizden; Tehdit içerikli mesaj silinir. Üyelik geçici olarak dondurulur. 24 Saat içerisinde dondurulan üyeden açıklama ve özür mesajı yönetime ulaştırılmadığı takdirde üye zaman sınırlaması olmaksızın siteden uzaklaştırılır. 24 saat içerisinde Yönetime gelen özür yazısı uygun bulunması halinde söz konusu fiilin gerçekleştiği aynı başlık altında üyeden gelen mesaj yayına alındıktan 3 gün sonra üyelik tekrar açılır. Olayın tekrarında 24 saat beklenmeksizin üyelik sonlandırılır.

    2.b) Küfür içerikli mesaj: Hafif dokundurmalar dışında aleni küfür içeren mesajlar (salak mısın, geri zekalı dan başlayan ve kişisel olarak daha ağır hakaretleri içeren mesajlar) bu başlığa girer. Bazen konunun ateşi ile bu tarz yazılar yazılabileceğini bildiğimizden; Tehdit içerikli mesaj silinir. Üyelik geçici olarak dondurulur. 24 Saat içerisinde dondurulan üyeden açıklama ve özür mesajı yönetime ulaştırılmadığı takdirde üye zaman sınırlaması olmaksızın siteden uzaklaştırılıra. 24 saat içerisinde Yönetime gelen özür yazısı uygun bulunması halinde söz konusu fiilin gerçekleştiği aynı başlık altında üyeden gelen mesaj yayına alındıktan 3 gün sonra üyelik tekrar açılır. Olayın tekrarında 24 saat beklenmeksizin üyelik sonlandırılır.

    2.c) Anlamsız laf dokundurmalar: konu ile alakasız kişiden kişiye iğneleyici mesajlaşmaları içerir. Üyelik önce 24 saat, fiilin tekrarında 3 gün süre ile dondurulur. Tekrarında iptal edilir.

    3) Başlıklarınızda açıklayıcı olmalısınız. Hiçbir açıklayıcılığı olmayan "yardım edin", "lütfen dikkat", "acil" ve benzeri başlıklar kullanmayınız. Açıklayıcı olmayan başlıklar silinebilir. Bu konuda ısrarcı olan üyenin başlık açması yasaklanır.

    4) Paylaşımda bulunduğunuz fotoğrafları yatay fotoğraflar için en 1024 pikseli aşmayacak şekilde, dikey fotoğraflarda ise yukseklik1024 pikseli aşmayacak şekilde yüklemeniz gerekmektedir.

    5) Forumda flood yapmak (herhangi bir konuda ard arda cevaplar yazmak) yasaktır.

    6) Forumda sadece Mesaj kotası doldurma amaçlı yazışmalar yasaktır. Bu yazışmalar öncelikle Yeni üyeler tarafından eski konuların güncellenmesi ve/veya aktif konulara katkı yapmayacak şekilde kısa süre içerisinde pes peşe atılan teşekkür ve benzeri mesajları içerir. Bu mesajlar silinir. Üye uyarılır. Tekrarında 24 saat uzaklaştırma cezası verilir. Ve yeni konu açma izni 1 ay sure ile kaldırılır.

    7) Forumda hi. bir şart altında politika, siyaset ve herhangi bir din propagandasi içerikli mesajlar ile Din, Dil Irk, Cinsiyet ayrımcılığı yapan ve/veya bu ayrımcılığa sebep olabilecek mesajlar yayınlamak, herhangi bir partinin siyasi görüşünü öven veya yeren, ideolojik yazılar yazmak yasaktır. Internet de bu tarz paylaşımlar için yeterince forum mevcuttur. Bu tarz paylaşımda bulunan üyelerin mesajı silinir ve üye uyarılır. Tekrarında 24 saat yasaklanır.
    Gösteri, miting, ibadet mekanları vb politik olayların fotoğrafları ile, Türkiye Cumhuriyeti Resmi Bayram ve kutlamaları ile tüm dinlerle alakalı özel gün, bayram vb mesaj kutlamaları, ayrıca cinsel istismarı, ırkçılığı, ayrımcılığı eleştiren fotoğraflar art niyetli paylaşım yoksa bu kapsamda değildir.

    8) BÜYÜK HARFLE yazı yazmak forumlarda bağırma anlamına geldiğinden kullanılmamalıdır. Mesaj silinir veya editlenebilir.

    9) Hacking, cracking, warez gibi yasa dışı konularla ilgili başlık açmayınız, mesaj yazmayınız. Oyunlar da dâhil olmak üzere herhangi bir yazılım için seri numarası, CD key, crack, keygen gibi bir uygulama isteğinde bulunmayınız. Bu tür bilgileri/uygulamaları paylaşmayınız. Paylaşım silinir, Üye uyarılır, tekrarında önce 24 saat ardından 3 gün olmak üzere uzaklaştırılır.

    10) Telif haklarıyla korunan müzik ve filmlerin yasa dışı kopyalarını (MP3, DivX vs.) paylaşmayınız. Paylaşım silinir, Üye uyarılır tekrarında, önce 24 saat ardından 3 gün olmak üzere uzaklaştırılır.

    11) Forumlarımıza içeriksiz, gereksiz veya açılan başlıkla ilgisiz mesajlar göndermeyiniz. Forumlarımız tartışma/sohbet ortamı olarak değil, fotoğraf paylaşımı ve yorumlaması ortamı olarak kullanılmalıdır.

    12) İmzanızda kaba sözler, hakaret, ayrımcılık, cinsellik, ticaret, politika ve din içerikli mesajlar bulunamaz. Uygunsuz imzalar silinecek ve sahibinin imza kullanımı engellenecektir. İmzalar da bir adet ufak logo kullanımına izin vardır. Ayrıca forumunuzun bir imza standardı vardır. Lütfen ekipmanlarınızı yazarken bu düzene dikkat ediniz.

    13) Sadece forum kurallarını hatırlatmaya yönelik mesaj yazamazsınız. Bu tür mesajlar konunun akışını bozmaktadır. "Rapor / Şikayet Et" düğmesiyle moderatörleri uyarmanız yeterlidir. Bu kurala uymayan Üye uyarılır, tekrarında forumdan 3 gün uzaklaştırılır. Eğer davranış 1 ay içerisinde tekrar ederse 15 gün uzaklaştırılır.

    14) Forumumuzda bazı bölümlerin (Ör: Fotoğraf Galerisi) kendine özgü kuralları vardır. Paylaşım yapmadan evvel arama bölümüne "kurallar" yazarak açılan başlıklardan bunlara ulaşabilirsiniz. Bu kuralları takip etmek kullanıcıların sorumluluğundadır.

    15) Türkçeyi mümkün olduğunca doğru kullanmaya ve msn lisanı ile mesaj yazmamaya gayret ediniz.

    16) Kuralların uygulanması ile ilgili yöneticiler ile tartışmaya girmek yasaktır. Forumdan önce üç gün ardından süresiz uzaklaştırılır. Bir yöneticinin yaptığı uygulamada hata olduğunu düşünüyorsanız Moderatör şikayeti için Co-Admine ve Co-Admin icin Administrator'a şikayette bulunabilirsiniz. Administrator tarafından verilen kararlar tartışmaya açık değildir. Ve kesin kabul edilir.

    17) Forumumuzda yeni üyelerin konu açabilmesi için 25 mesaj sınırlamamız vardır. Bu sınırı kısa zamanda açmak için anlamsız, içeriksiz, çok eski konuları güncelleyerek, sadece teşekkür, tebrik vb mesajlar atmanız durumunda veya yöneticilerde bu imajı uyandıracak şekilde mesaj atılması durumunda konu ve ilan açmanız 30 günden az olmamak kaydı ile engellenebilir.

    18) Site yöneticileri yukarıdaki kurallarda olan ve olmayan uygun olmayan mesajları silme, düzenleme, taşıma ve kilitleme yetkisine sahiptir. Ayrıca yöneticiler forumun düzenini bozan kişi yada mesajlara müdahale etme hakkına, cezaların miktarını ve suresini arttırma hakkına sahiptir.

    19) Yazılan mesajlardan üyelerin kendisi sorumludur. Hiçbir mesaj ve paylaşım için CanonTURK.com sorumlu tutulamaz.

    20) CanonTurk Forumu'nda sahislar surekli ticaret erbabi gibi davranmadiklari, foruma da katkida bulunduklari suece ucretsiz olarak satilik ilani acabilir ve/veya firma tavsiyesinde tecrubeleri dahilinde bulunabilir. Ancak tuzel kislikikler adina mahlas almak, tuzel kislikler adina mesaj veya ilan yolu ile satis, reklam, tenitim vb ticari faaliyetlerde bulunmak icin onceden Admin ve/veya Co-Admin ile temasa gecilmelidir. Onceden izin alinmayan tum mesajlar silinecek ve uyelik kapatilacaktir.



    CanonTURK Yönetimi..










    Konu tunapala tarafından (19.February.2016 Saat 20:07 ) değiştirilmiştir.
    avmbk and digitalekrem like this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #2
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    23 Mart 2012 Tarihinde 20 numarali kural eklenmistir. Kural bundan sonra ve bugune kadar olmus tum uyelerimizi kapsar. Saygilar

    07 Haziran 2012 Tarihinde 7 numarali kural kapsami gelistirilerek yeniden düzenlenmistir.










    Konu tunapala tarafından (08.June.2012 Saat 02:11 ) değiştirilmiştir.
    avmbk and mertop like this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •