Alıntı Yazılımcı Online Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
en son versiyon bu : http://cdn.bitbucket.org/hudson/magi...D.50D.500D.zip

- 50D
- 60D
- 500D
- 550D
- 600D

Kurulum ve kullanım hakkında genel bilgiler de vereyim

Kurulum

1- Kartınızı makineden derin format olarak formatlayın
2- Dosyaları zipten çıkartıp dosyaları SD kartın root dizinine yatın (yani hiç bir klasöre koymadan)
3- Makinenizi açın yazılım güncelleme menüsünden yazılımı güncelle diyin. Otomatik olarak kurmaya başlayacaktır.
4- Kurulum başarılıysa yeşil yazı çıkacak ve makinenizi tekrar başlatın (reboot) diyecek kapatıp tekrar açın.
5- Artık yazılım kurulmuş durumda. Yazılımın boot edildiğini de ana menüde gözüken saat ve hafıza kartı bilgisinden anlarsınız ekstradan bilgiler çıkıyor.

Kullanım

* Yazılımı kullanmak için silme tuşuna basıyorsunuz ve magic lantern menüsüne giriyor. Menu tuşuna basarak advanced yani gelişmiş mod aktif oluyor çok kurcalamanız önerilmiyor deneyimsizler için. quick select butonuna basarak ayarın içine girip OK ve Review tuşlarıyla değerleri değiştirebiliyoruz.

* Fotoğraf silmek istiyorsanız makineden format atmanız hatta derin format atmanız bile etkili olmaz çünkü içerden formata karşı yazılım kendini koruyor (sanıyorumki makinenin cache ine kaydedip tekrar sd karta atıyor dosyaları) Bu yüzden makine içinden gönül rahatlığı ile format seçeneğini kullanabilirsiniz foto silmek için.

* Yazılımı silmek istiyorsanız makine kapalıyken OK tuşuna basarak açın. Yazılım boot edilmeyecektir sadece canonun offical yazılımı açılacaktır, bu haldeyken format atarsanız karta tüm bilgiler silinecek ve yazılım artık boot edilmeyecektir.

* Farklı kartlarda durum ne olacak sorusuna ise her karta ayrı ayrı kurup önceden ayarlayacaksınız. Örneğin ben ralli ye gittim hafta sonu. Sandisk 8GB kartım var birde 4GB yedek. 8GB sürkeli kullandığım, ondaki dosyalaır kopyaladım 4GB lık olana ve cihaza takıp tekrar yazılım güncelleme ile yazılımı aktif ettim. Hangi kartı takarsam takayım yazılım kendini boot ediyor.

Önemli notlar..

Eğer kartta yazılım olmazsa alet açılmıyor simsiyah ekranda kalabiliyor. Bozuldu diye endişelenmeyin geri dönüşü var ama bu durumu yaşamamak için ;

- Bilgisayardan kartı sakın formatlamayın. Formatlayacaksanız kartın yedeğini alıp formatlayın.
- Her duruma karşı yazılım kurulduktan sonra SD kartın yedeğini alın olası arıza durumu için saklayın.
- Unuttunuz ve bilgisayardan format attınız karta komple herşey silindi. Kartı taktınız ve cihaz açılmıyor. Korkmaya gerek yok aldığınız yedekleri geri atın cihaz açılacaktır.
- Eğer yedek almadıysanız zipden çıkan dosyaları tekrar atın SD karta büyük ihtimal yine kabul ediyor ve cihaz açılıyor fakat en garantisi önceden SD kartın yedeğini almak.


Bunun dışında başka bişey yok yazılımın kullanımı ile ilgili ekstra teknik bilgiler yazılımda mevcut ayrıca içinden PDF dökümanı da çıkıyor oradan bakabilirsiniz ama ingilizce .. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Harika bir yazı olmuş üstad...Sd kartımı PC'den silmiştim o sd kartı 600D'me her taktığımda makine çalışmıyordu, eve gittiğimde dediklerini yapacağım, sana teşekkür etmek için foruma üye oldum, sağolasın