Alıntı canertomruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Gerçekten harika gir görüntü kalitesi var , Teyzenin ellerinden öpüyorum ayırca . Hikaye ve çekim çok güzel ellerinize sağlık
Teşekkürler, sağolun. : )
Alıntı mosaique Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konu harika olmuş tebrikler. 550D 'yi Magic Lantern ile kullandım ama Mark III 'e cesaret edip de yükleyemedim hala. Aslında iş akışı özeti harika olurdu. Hatta özet değil ayrıntı daha da harika olurdu. İlk olarak, kart olarak Komputerbay mı kullandınız diye sormak isterim.
Mark III'e de yüklemenizi tavsiye ederim, inanın korkacak bir şey yok bütün dünya sorunsuzca kullanıyor. : )
Herkesin iş akışı farklı olabilir, bizim en kolaylıkla kullandığımız ve kendimize göre uyarladığımız metod budur. Yazacaklarım Mac sistemler için geçerlidir.Her bir video klip .RAW dosyası şeklinde kaydediliyor, belirli bir boyutun ardından .R00 .R01 şeklinde yeni dosyalar yaratmaya devam ediyor. Bu durumda ilk yapmanız gereken terminal penceresinden cat komutu ile bu dosyaları birleştirip tek dosya haline getirmeniz. Eğer video klip kısa ve tek dosyalık yer kaplamışsa bunu yapmanıza gerek yok. Ardından raw2dng uygulaması ile bu büyük RAW dosyalarını DNG haline getiriyorsunuz, her bir kare DNG formatında RAW fotoğraf haline gelmiş oluyor. Ardından After Effects yardımıyla bu dosyaları DNG sekans halinde import ediyorsunuz, bu sırada Adobe Camera RAW penceresi açılıyor ve gerekli gördüğünüz ayarlamaları yapabiliyorsunuz. Ayarlardan sonra sekansı timeline'a atarak en kayıpsız şekliyle ProRes 4444 export alıyorsunuz. Nihayet bir video klibiniz hazır, artık istediğiniz herhangi bir editing programı ile kurguya başlayabilirsiniz. : )
Kart olarak KomputerBay 1000x UDMA7 kullandık, en az 3 tane edinmeniz taraftarıyım, o da sette bir yandan aktarım yapacağınızı düşünerek 3 tane, yoksa sınırı size kalmış elbette.
Alıntı Sega Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hafıza kartınız ne hocam birde raw'ları hangi programla nasıl birleştirdiniz
Yukarıda açıkladım dostum.
Alıntı Clawsi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle tebrik ederim Emre bey bence gayet başarılı, özellikle video kalitesi gerçekten hoş. İzninizle değinmek istediğim bir kaç nokta olacak: Kameranın sürekli hareketli olması yer yer hoş olmuş; fakat bence biraz da sabit kullansaydınız sinematik etkiden ziyade konuya daha kolay odaklanabilirdik. Sanki güzel görüntü verme kaygısı konunun birazcık önüne geçmiş. =) Netice itibarı ile gayet başarılı. Devamını merakla bekliyorum. Bu arada ekipman bilgisi verirseniz sevinirim.

Selamlar..
Teşekkür ederim. Haklısınız kamera hareketleri bir tık fazla oldu, shoulder rig'teki teknik bir sıkıntıdan ötürü istediğimiz kadar sabit kalamadık ne yazık ki. Az da olsa bir hareket, filme organik bir duygu katmasından ötürü çoğu zaman tercihimdir, ancak buradaki genel planlarda biraz fazla kaldı. Mark III ve Sigma 35mm f/1.4 A - Canon 50mm f/1.2 L - Canon 100mm f/2.8 L. ND filtre, shoulder rig, LED ışık, set ekipmanları vs.
Alıntı MounT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
550D de raw video özelliği var mıydı acaba ? Bu arada elinize sağlık mükemmel olmuş
550D'de de var denemenizi tavsiye ederim. Teşekkürler.