2-OVERLAY(buradaki istediğimiz özellikleri seçerek fotoyu çektikten sonra önizlemede bu özelliklerin fotograf üzerinde görünmesini sağlıyor.yani sadece önizlemede işe yarıyor)
a-global draw(canlı izleme)
-canlı mod
-canlı mod yüz algılama
-hızlı mod
bunlar makinenin kendi yazılımında var
b-zebras(ışık patlamalarının olduğu yerleri zebra çizgileri gibi gösteriyor)
c-focus peak(odak noktaları) önizlemede odaklanan yerleri küçük noktalarla gösteriyor.9 AF odak noktaları ile karıştırmayın ona bi etkisi yok.
d-magic zoom(zoom kutucuğunu ayarlıyor) ama ne kadar ayarlarıyla oynadıysam ben bi değişiklik yapamadım nasıl çalışır bulamadım.
e-cropmarks(kırpma şekilleri)ilk başta fotoyu istediğimiz gibi kırpıyor zannettim ama alakası yok.fotograf çektikten sonra bu menüde yüklü şekilleri fotograf üzerinde gösteriyor o kadar.
f-ghost image(hayalet görüntü)bir video çekin.daha sonra videoyu oynatırken LiveView'e basılı tutun o sırada videoda oynattığınız bölümden görüntü alıyor.aldığı görüntü saydam.bu görüntüyü herhangi bi yeri çekerken birlikte kullanabiliyorsunuz.ama kaydederken sadece çektiğiniz fotoyu kaydediyor.yani hayalet görüntü anlık.amacını anlamış değilim!
g-defishing(balık gözü) fotograf çektikten sonra önizlemede balıkgözü çekilmiş halde gösteriyor.önizlemede silme tuşuna bastıkça balıkgözü büyüyor.yine kaydederken sadece normal çekimi kaydediyor.yani bu da anlık.
h-spotmeter(parlaklık ölçümü) 2 guruba ayrılmış.biri ölçümün nasıl gösterileceği.ben percent(yüzde)olarak görüyorum.fotografı çektikten sonra önizlemede ekranın ortasında %xx oranında gösteriyor.ikincisi nerenin ölçüm yapılacağı.odak kutucuğu ya da merkezi ölçüm yapıyor. bu da yine sadece önizlemede çalışıyor.
ı-false color(fotografı çektikten sonra fotograftaki alanları renklendiriyor)ne işe yarar bilmiyorum.
i-histogram(fotografı dijital grafik halinde gösteriyor)
j-waveform(dalga) yine bu da önizlemede çalışıyor.fotoyu çektikten sonra kırmızı mavi pembe mavi ince çubuklar var.fotografın parlaklığına göre bu çizgilerin üzerinde bulut oluşuyor.bir nevi grafik.hangi renkten daha yoğun onu gösteriyor.ama bence uzmanlık istiyor.
k-vectorscope(vektörel) yuvarlak pasta dilimi gibi hangi renkten ne oranda var onu gösteriyor.yani renk dağılımı.

buradaki özelliklerin çoğu önizlemede geçerli.yani benim denemelerim bu şekilde.farklı yani önizlemeden sonra bir etki yapılabiliyormu bilmiyorum.ve acemiler için değil.biraz daha bu konuda özellikle renk konusunda uzmanlaşmış kişilere yönelik diye düşünüyorum.

eksik yada yanlış bilgim varsa kusura bakmayın.bunlar sadece kendi deneme sonuçlarıma göre çıkardığım varsayımlar.programı daha yeni kurdum.karıştırdıkça bilgilendirmeye çalışırım...