Geçmiş olsun.
Kayıpsız kurtarma bildiğim kadarıyla sıradan dosya silme yapılmış ve karta yazılmamışsa mümkün -ki bunu bütün programlar yapabiliyor-.
Böyle bir silinmede işletim sistemi dosya adını mbr'den siler ancak dosyaya dokunmaz. Bu şekilde dosyanın verisinin olduğu bölge, üzerine yazmaya uygun hale getirilmiş olur. Bir sonraki veriler silinen dosyanın verisinin tamamının veya bir kısmının üstüne yazılabilir. Tamamı üstüne yazıldıysa kurtarmak imkansız.
"Bir kısmı"nda ise bu kısmın ne kadarının etkilendiği önemli. Büyük bir dosyada etkilenen bir kaç baytlık veri sorun olmayabilir. Ya da bir resmin, resim verisi değil ama exif verisi bozulmuşsa çok sorun çıkmaz.

Özetle üstüne yazma olayı tamamen şans işi. Metin bazlı bir dosyada kurtarılan veri parçalarını birleştirip arada kurtarılamayan bölümleri tekrar eklemek problem olmayabilirken multimedya dosyalarında kayıp orijinal veri parçalarını muhtemelen yerine aynen koyamazsınız.

Yine HDD gibi manyetik kayıt ortamlarında veya CD vb optik ortamlada özel yöntemlerle kayıp veri parçalarına ait ip uçları bulunabilir ama "solid state" veri saklamada mümkün değil diye biliyorum. Kaldı ki bu özel yöntemler de muhtemelen %100 kurtarma sağlayamazlar.

Yazdıklarım fazlaca teorik, sorununuza dolaylı bile olsa bir çözüm sağlamaz, farkındayım. Genel olarak veri kurtarmanın mantığını açıklamak istedim.