Arkadaşlar, video ile ilgilenenler bu Magic Lantern adını kesinlikle duymuşlardır.

Hele de 5D mII kullananlar uzun süredir bu muhteşem programın nimetlerinden sonuna kadar yararlanıyor.

Teknik anlamda birbirine çok benzemesine rağmen uzun süredir 500D için yazılım hazırlanamamıştı, fakat uzun uğraşlar sonucunda %90 çalışan kod hazırlandı... Üstelik yüklemesi de çok basit...

Öncelikle hafıza kartımızı "bootable" yapmamız gerekiyor. Kısaca hazırlamamız gerekiyor. Bunun için tavsiyem temiz formatlanmış bir kart kullanmanız.
EOSCard programını hafıza kartınız kart okuyucunuzda takılıyken çalıştırın ve



şekildeki gibi iki seçeneği aktif edin. Ardından "SAVE" butonuna bastığınızda kartınız "HAZIRLANMIŞ" olacak.

Bu işlemin ardından 500D Hacked Firmware arşivinin içindeki tüm dosyaları az önce hazırladığımız hafıza kartının köküne kopyalayın. Bu işlemden sonra Magic Lantern for 500D Pre-Alpha 1.07 dosyasını hafıza kartının köküne kopyalayın (gelen uyarıya, üzerine yaz diyerek cevap verin, aksi takdirde ML'nin test sürümü kalacaktır cihazda)

Hafıza kartı ve Bilgisayarla olan işimiz bu kadar. Gelelim makinemizle alakalı bölüme.

öncelikle grip, ttl flash gibi aksesuarlarımızı çıkaralım (nedendir bilmiyorum benim makinemde orijinal grip takılıyken yüklenmedi) Makinemizi "M" modunda açıp, Firmware bölümünden (anahtar-3) firmware'mızı güncelleyelim, makine bir kaç küçük abuk hareket yapıp açılacak. eğer 15 saniyeden fazla sürede ekran görüntüsü gelmezse hemen pili çıkarın, ve adımları en baştan tekrar edin. Büyük ihtimalle sorunsuz olarak Yazılımı yüklediniz. Son olarak makinemizi kapatıp açalım. Ekranın kenarında köşesinde çeşitli yazılar göreceğiz. (Otomatik modu çok tavsiye etmiyorum) Herhangi bir modda "DELETE" tuşuna bastığımızda karşımızda:



gibi bir ekran belirecektir ki, bu da işlemin başarılı olduğunu gösterir...

ML Yazılımın faydalarından bahsetmek için farklı bir döküman hazırlayacağım, fakat her fotoğrafçının kullandığı bulb modu için dakikalarca pozlama imkanı, intervalometer, seri HDR bracketing (deklanşöre bir kere bastığınızda ayarladığınız şekilde tüm kareleri çekiyor) ve Focus Stacking (Bunu macroculara sormak lazım.)

Bu arada kurcalarken (son fotoğrafta görüldüğü gibi ) şarjımı bitirdim.. Gayet sağlıklı çalışıyor PRE-ALPHA olmasına rağmen...

Not: Use at own risk.

Kılavuz tamamen bana aittir, google translate kullanılmamıştır, Rica ediyorum alıntılamayınız, direkt olarak bu konuya link veriniz.