550Dden sonra hareketli LCD dışında gerçekten önemli bir fark yok mu? sadece bir ekran değişikliği için yeni model çıkarır mı Canon. İlginç biraz.
550Dden sonra hareketli LCD dışında gerçekten önemli bir fark yok mu? sadece bir ekran değişikliği için yeni model çıkarır mı Canon. İlginç biraz.
Bir kaç gün önce 18-135 kit lens ile 600 D aldım. Fotoğraf çekim bilgim çok zayıf. Makinayıda araştırarak aldım. Yorumları okudum'da. Yanlış bir tercih mi ?
Bence çok iyi bir karar verip doğru bir fotoğraf makinesi almışsınız giriş seviyesi olarak geçiyor bu fotoğraf makinesi ama bence bir sınıf daha yukarıda bu fotoğraf makinesini almadan önce istenmeyen nedenlerle 7d mi elimden çıkardım daha sonra uygun olarak bu fotoğraf makinesi aldım haa dersen ki arada fark varmıydı tabikide fark vardı gerek görüntü gerek ele oturuş ama çokta aratmıyor kendisini hayırlı olsun.
geçtiğimiz kış 550D aldım bir - iki hafta sonra 600D nin anonsu yapıldı baya üzülmüştüm öff bekleseydim keşke die ama ürün çıktı ilk işim 550D ile karşılaştırmak oldu tabiiki bu mu yani dedimhareket edebilen ekrandan başka bir özellik göremedim boşuna pişman olmuşum zmanında
![]()
Tercih meselesi... Senin için önemsiz olan bir özellik başkaları için çok önemli olabilir yada zamanla seninde ihtiyaç duyabileceğin bir özellik haline gelebilir şahsen 600d kullanıyorum o küçümsediğin hareketli lcd bazı anları o kadar güzel kurtarıyor ki... En azından 50 lira 100 lira fazladan verdim boyun sağlığımı kurtardım![]()
Canon EOS 6D - 24 105 L | Sedona 720 | Siemens NX
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Bende yeni aldim su an icin cok memnunum ama bu isi ciddiye alip ilerleticem ama imkanim olsaydi ve kullanabilecek kadar profesyonel olsaydim kesinlikle 7d alirdim.
Ben de yeni aldım arkadaşlar.. İnşallah kullanabilmek nasip olur.. Çok memnunum şimdilik.. Harikalar yaratıyor.. Bir tek video olayını anlamadım.. Bazen kendiliğinden video kayıt duruyor.kitapcıkta cihazın ic ısısı yuksek olursa kayıt durabılır dıyor.. makine ısınıyorsa problem var demektir.. Anlamadım valla..
![]()
video olayında bende işin içinden çıkamadım, sanırım benim karttan kaynaklanıyor olabilir diye düşündüm. çünkü öyle kingston falan değil yani fotoğraf çekimlerine yetecek düzeyde. bilmiyorum kartın özelliğimi yoksa makinanın özelliğimi ama video çekerken ekranın kenarında bir Buffer tarzında bir algılayıcı mevcut oluyor, kareler tam dolduğunda çekim kendiliğinden duruyor. şimdiye kadar aldığım gün meraktan 1-2 defa kullandığım için pek bilmiyorum o modun özelliklerini arkadaşım kusura bakma
ama TAM EMİN OLMAMAKLA BİRLİKTE şöyle bir teorim var;
herhangi bir lens kontağı gibi sorunda ERR 01 falan gibi uyarı mesajı verdiği için sanırım haddiden fazla ısınma olduğunda da bir uyarı verecektir. ERR xx gibisinden (BU TEZİMDEN EMİN DEĞİLİM TABİ)
Canon Eos Rebel T3i - Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II - Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III
Kartı formatladım düzeldi. İlk formatını atmamıstım. Atılması gerekiyormus.
![]()
Canon EOS 600 D / Canon EFS 18-135 -- f:3.5-5.6 IS / Зенитар(Zenitar) 50 mm f:1.9 / Jupiter 37A 135mm f:3.5 / Zenit Helios 44M f:2 / EMOLUX Ayarlı ND Filtre / Sandisk Class 10 - 16 Gb / Case Logic TBC-307 Sırt Çantası / Emora Omuz Çantası / PDX Prodix Omuz Çantası / Deyatech 3550 Tripod / RC 6 Uzaktan Kumanda / YN 560 II Speedlite Flash
arkadaşlar ben 'fps ' ile enstantene arasındaki ilişkiyi anlamadım .
25fsp saniyedeki kare sayısı ise bu işin enstantene neresınde hızlı çekmek yada yavaş çekmek fsp sayısına göre değilmi tsk.
600d ile video cekmeyi cozmedim.bi sure cekim yaptikdan sonra ototmatik olarak video cekimini sonladiriyor
Yardimci olabilirmisiiz
Tesekkurler
Canon EOS 6D - 24 105 L | Sedona 720 | Siemens NX
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Daha once bir cok yerde yazildi ancak tekar soyliyelim...
Yazma siniri 4GB veya 30dk dir. Hangisi once dolarsa. Ayrica eger kartin yazma hizina bagli olarak bu sureler dusebilir.
Genel olarak bu ve buna benzer sorular forum icerisinde cokca cevaplanmis durumda. Sorup cevap beklemek yerine once arastirirsaniz oldukca zaman kazanabilirsiniz.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.
Arkadaşlar bende ilk DSLR makinamı 600d olarak aldım. Hem forumda yeniyim hemde makinaya yeniyim. Yanında 18-200 ve 70-300 lens var. Bu ikisinin arasında kabaca ne farklar var acaba?
Makinasını yeni alan arkadaşlar; hayırlı olsun...![]()