2 hafta önce canon eos 760d + 18-55 stm aldım.
dslr makinada yeniyim.
daha önce canon powershot sx50hs kullanıyordum. onu satıp 760d yi aldım.
4 yıldır kullandığım sx50 bazı özellikleriyle alışkanlık yapmış. yeni makinada sx50 özelliklerini arıyorum.
ilk izlenimlerim:
açma kapama anahtarı(kolu mu desem) çok sert zorlayarak açılıyor. bu kadar sıkı olması normal mı? Kırılacak diye korkuyorum.
keşke sx50deki gibi buton şeklinde olsaydı. en çok aradığım özellik bu. ancak dslr makinalarda bu standart galiba.
tek işlemle video çekmek için buton olsaydı. video çekmek için açma anahtarını ON, daha sonra video konumuna getirip live view'e basmak gerekiyor.
sx50 kullanırken tam karanlık ortam haricinde nerdeyse hiç flaşa gerek duymadım. ancak bu makinada ışık yetersiz gelip pat diye dahili flaş yukarı kalkıyor.
standart ayarlarıyla çektiğim fotoğraflar x50'ye göre biraz soluk renkli oluyor. sanırım özel ayarları kullanacağım.
panorama çekimi yok. keşke ıvır zıvır efektler(oyuncak kamera, balık gözü... vs) yerine panorama çekimi olsaydı. kullandığım bir özellik çünkü
18-55 lensin zum'u sx50'ye göre(50x) oyuncak gibi geldi. kalite olarak demiyorum.
wi-fi özelliği güzel telefondaki uygulama ile makina uzaktan kontrol edilebiliyor. fotoğraflar cep telefonuna indirilebiliyor.
ancak ne yaptıysam wi-fi ile masaüstü bilgisayara bağlayamadım. yine fotoğrafları aktarmak için kablolu bağlanıyorum.
video çekerken zum yaptığımda zum halkasının sesi videoya aksediyor. netleme sesi ise STM sayesinde tamamen sesiz.
yedek pil alayım dedim ancak yedek piller ateş pahası 199 TL.
aliexpressden 760d makina için şarj aleti ve 2 pil siparişi verdim.
https://tr.aliexpress.com/item/2X-10...737921308.html inşallah bir sorun çıkarmaz.
şimdilik aklıma gelen bunlar.