Alıntı Clawsi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aslına bakarsanız, olaya dışarıdan baktığınız zaman gayet saçma bir hamle gibi görünebiliyor gerçekten. Sözüm ona, Canon'un 650D gibi çiçeği burnunda bir makinenin üzerine 700D'yi piyasaya sunması; fakat olay göründüğü kadar sığ değil nitekim Canon gibi büyük bir firma boşuna böyle bir hamlede bulunmaz.

Canon 650D piyasaya ilk çıktığında, bir takım sorunlar yaşandı bunlardan ilki kaplama sorunuydu. İkinci jenerasyonda çözdüler. Bir diğer sorun da STM lenslerle tam senkronize çalışamamasıydı. Tam bu sırada Canon 700D'yi piyasaya çıkarttı 650D'de problemi çözecek olan firmware sürümüyle beraber. Daha sonra Canon 650D'ye de bu firmware verildi. Akabinde Türkiye ve Rusya pazarı dışında 650D sevkiyatı durduruldu ve 650D yerini 700D'ye bıraktı. Bundan 5 ay önce makinemi yurtdışından aldığım zamanlarda sadece teşhir ürünü 650D kalmıştı ve aldığım mağazanın internet sitesinde de ürün listelenmiyordu artık. (Saturn.at)

Diyeceğim o ki, 650D başlı başına problemli bir makinedir ve 700D aslında 650D'nin revize edilmiş halidir. Eğer popüler donanım forumlarını araştırırsanız daha detaylı bi şekilde söylediklerimi teyit edebilirsiniz. Bu arada ben aldığım zaman ikisi de aynı fiyattaydı =)
Katılıyorum.Ben de 15 gün önce aldım.Fiyat aşağı yukarı aynı..