Alýntý asoza Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
Ustalar daha iyi bilir.. Önce bunu belirteyim.
Bir doðum gününde video çekimi yaptýktan sonra mum ýþýðýnýn geldiði kýsýmda benzeri bir kýrmýzý leke belirip, bir kaç gün çektiðim fotoðraflara musallat olduktan sonra kayboldu.
Her durumda olmamasý gereken bir leke bence.
Yine fikrimce kalite kontrol sürecinde bakýlan durumlardandýr, baþka bir açýklamasý vardýr diye umuyorum. Yoksa Canon bu durumda üretim yapýyor olamaz.. Umarým...
Teþekkürler yorum için ancak neden oldu nasýl oldu ben de anlamadým. Ýlk makinenin henüz servis sonucu gelmeden bir daha git gel yapmayayým diye Fotografium iyi niyet gösterim birebir kutulu deðiþim yaptý. Gel gelelim bu makinede de böyle kýrmýzý bir nokta çýkýyor ki beyaz noktadan daha çok rahatsýzlýk veriyor. Ýkinci kez gittim bunu da servise yönlendirdiler bu kez. Erkayalar'a gittim; oradaki görevli de dedi büyük þanssýzlýk olmuþ diye ama donanýmsal bir tamir görmeyecekmiþ kesinlikle makine yeni olduðu için fakat yazýlýmla güncellenebilen bir þeyse gereken yazýlým yüklenip düzeltilecekmiþ. Umarým düzelir ama yetkilinin söylediðine göre Canon'un bunu hata kabul etmesi için belli standartlarý varmýþ. Yani belli bir pozlamada belli sayýda piksel çýkýyor mu çýkmýyor mu vs. Fakat bir makine sýfýr hata ile satýlýrken ayný þekilde sýfýr olan bir baþka makinenin ''standartlara uymamasý'' gerekçesiyle hatalý olarak satýlmasý çok saçma geldi bana. Eðer tek bir piksel bile sorunluysa Canon'un müþterisini madur etmemesi gerekir. Daha önce de bir baþka müþterinin sürekli uzun pozlamada kullandýðýný ve uzun pozlamada noktalar belirdiðini fakat Canon'un bu noktalarý hata olarak kabul etmediðini söyledi bana. Sýfýr hata politikasýyla çalýþmýyorlar demek ki.