Alýntý emretrg Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
Merhaba arkadaþlar konu açamýyorum bir süre böyle idare edeceðiz donanýmhabere yazdýðým mesajý aynen kopyalýyorum yardýmcý olursanýz sevinirim

Canon 650D marka makineyi Fotografium'dan aldýðýmý ve beyaz nokta çýktýðýný daha önce belirtmiþtim. Ürünü bire bir deðiþtirdiler. Bir gün sonra yeni makineyi aldým; ancak bende nasýl bir þans varsa bu makinede de öncekine benzer bir sorunla karþýlaþtým. Bu kez ekranýn sað alt köþesinde (her fotoðrafta ayný noktada) kýrmýzý bir nokta beliriyor. Bu kýrmýzý nokta özellikle siyah üzerinde çok belli ediyor kendini video çekiminde de daha büyük görünüyor. Bunun haricinde ekranýn ortasýnda beliren bir de mavi nokta var ama mavi nokta ara sýra çýkýyor. Fotoðraflardan inceleyip yorumlarsanýz sevinirim. (Not: uzun pozlama olsun olmasýn farklý deðerlerde sürekli çýkabiliyor bu nokta hot piksel olabilir ama sürekli çýkýyor ve rahatsýz ediyor.) Bu durum deðiþim veya iade gerektirir mi? Açýkçasý makineden soðudum. Yenisinde de bir sorun çýkacakmýþ gibi geliyor.

ecc589c123.jpg hosted at YukleResim.com - YukleResim.com (Fotoðrafýn yaklaþýk 1/4'lük bölümüdür)
c69030.jpg hosted at YukleResim.com - YukleResim.com (Yüksek iso'da etrafýnda baþka kýrmýzýlýklar da var ufak ufak ancak düþük isoda da durum farklý deðil)
5f73b26454.jpg hosted at YukleResim.com - YukleResim.com (Videoda durum daha da beter sað altta neredeyse kýrmýzýlý noktalý film uyarýsý gibi belirgin)
Ustalar daha iyi bilir.. Önce bunu belirteyim.
Bir doðum gününde video çekimi yaptýktan sonra mum ýþýðýnýn geldiði kýsýmda benzeri bir kýrmýzý leke belirip, bir kaç gün çektiðim fotoðraflara musallat olduktan sonra kayboldu.
Her durumda olmamasý gereken bir leke bence.
Yine fikrimce kalite kontrol sürecinde bakýlan durumlardandýr, baþka bir açýklamasý vardýr diye umuyorum. Yoksa Canon bu durumda üretim yapýyor olamaz.. Umarým...