Bu tür hareketli resimlerin çekim yöntemi ve ayarlar konusunda her türlü yardýma açýðým arkadaþlar. Özelikle TV modunda vs..
![]()
Bu tür hareketli resimlerin çekim yöntemi ve ayarlar konusunda her türlü yardýma açýðým arkadaþlar. Özelikle TV modunda vs..
![]()
Hayýrlý olsun, 2 sene canon garantili mi yoksa dükkan-özel servis garantili mi?
Ayrýca hazýr makineniz yeni ve sensörünüz temizken oda ortamýnda 3200 ve 6400 ISO'da birkaç kare çekip full boyutta þu adrese yükleyebilir misiniz? TGDD Görsel Yükleme
Kendi makinamým iso performansýyla karþýlaþtýracaðým.
Aný net yakalamak için yüksek enstantane, 200-400 iso, açýk diyafram yeterli olacaktýr. Kit ve ucuz lenslerin (50mm hariç) diyaframlarý çok açýlmadýðý için ya da zoom yaparken kendiliðinde kýsýldýðý için iso'ya yüklenmek durumda kalýyoruz, APS-C sensörlerin de yüksek iso performansý çok iyi olmadýðýndan kumlanma seviyesi çok yüksek oluyor. Makinenin kendi ayarlarýnda Noise Reduction var ancak bu özelliði de çok artýrýrsanýz seri çekim modundaki hýzdan kaybediyorsunuz.
örn., standart noise reduction'da 5 fps aralýksýz çekerken, Maximum noise reductionda bu deðer oldukça düþüyor.
Hareketli diðer nesneleri çekerken enstantaneyi biraz düþük tutup, pan yaparak objeyi net, arkaplaný flu çekebilirsiniz. Makine ayarlarýný ve temel deðerleri öðrendikten sonra gerisi sizin sanatçýlýðýnýza kalýyor![]()
Çeken bilir...