Alıntı sb17 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkese merhaba,

Uzun süredir takip etmeme rağmen foruma nedense yeni üye oldum. Ben de 600d kullanıcısıyım. sizlere bir şey danışmak istiyorum.

şimdiye kadar fotoğrafla hep amatör olarak hobi için ilgilendim. bundan sonra biraz daha ticari alana doğru geçmeyi düşünüyorum. ilk etapta bebek fotoğrafçılığı, özel gün çekimleri gibi işlere girmek istiyorum. Düğün, yenidoğan gibi alanları ilk etapta tekrarlanması mümkün olmayan çekimler olduğundan ötürü riskli buluyorum ancak ilerledikçe asıl olarak bu alanlara kaymak istiyorum.

sorum şu ki, şimdi elimde 600d, 50mm 1:8, kit 18-55 var. Bu işe girmek için biraz yatırım yapmayı düşünüyorum. İlk aşamada hem kameraya hem de lense yatırım yapmak biraz tuzlu olacak. aklıma ilk olarak lens setine kaliteli bir telefoto lens katmak geliyor. ilerde ff kameraya geçecek olursam da kullanabileceğim. tamron 70-200 vc'ye baya yakın gibiyim. hem ff uyumu da var. hem portre çekimleri için uygun olur hem de eğer özel gün çekimlerine gidebilirsem de güzel enstanteneler yakalamak için kullanılabilir diye düşünüyorum.

sizce doğru bir yaklaşım mı? bu tarz bir düşünce ile mi yola çıkmalıyım ticari ilerlemek için, yoksa risk alıp, kredi borç daha yüklü bir yatırım mı yapmalıyım?

Çok teşekkür ederim şimdiden
Merhaba, hoşgeldiniz aramıza!

Düğün veya portre çekimleri için zoom lens almayı düşünüyorsanız bahsettiğiniz lenste işiniz görebilir. Ben Canon
EF70-300mm f/4-5.6 IS USM
kullanıyorum. İşimi görüyor ama şunu da belirtmeliyim ki her zaman portre için kullandığım bir lens değil, ben daha çok 50mm f/1,8 II lensimi kullanıyorum portre için.

Bunların yanında Tamron 17-50mm f/2.8 lens diyaframının dar olmasından dolayı size kolaylık sağlayacaktır. Canon 600D'de portre çekimlerinde nasıldır bilmiyorum lakin bir yerde deneme şansınız var ise Canon 85mm f/1.8 lensi deneyebilirsiniz. Kafanıza yatarsa piyasada ikinci eli 80lira civarlarında satılıyor. Aklıma şuan bunlar geliyor. Selamlar, kolay gelsin