Alıntı PHI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
18-55 lensin diyafram değerleri 3,5-5,6'dır. Yani en geniş açıda yani 18'de 3,5, en dar açı olan 55'te ise 5,6'dır. Bunlar lensin sınır noktalarıdır. Çoğu lens böyledir farklı zoom değerlerinde farklı diyafram değerleri alt limitidir. Bazı lensler ise sabit diyaframlıdır. Mesela 70-200 f/2,8 olan lenste 70'te de 2,8 kullanırsınız 200'de de.

İkinci soruya gelince, alan derinliğiyle beyaz ayarını nasıl bağdaştırdı acaba hocanız? Neye dayanarak? Ya da şöyle sorayım, arkadaşlarınızın fotoğrafıyla sizin fotoğrafınız arasında nasıl bir fark var?
öncelikle teşekkür ederim cevaplarınız için. ilk sorunu çözdüm yani anladım Manuel ayarda Enstantene ve F değerlerini değiştirerek alan derinliğiyle ilgili çekimler yaparken ( ISO 100) karanlık çıkıyordu benim makinemden çekilenler fotolar. hoca eline alıp biraz kurcaladı ISO yu falan artırdı fakat ortam fazla mavi çıktı. ( odanın duvarları mavi renk, floresan ışığı var ortamda ) daha sonra floresanı çekti hoca o da benzer şekilde çıkınca bana beyaz ayarıyla ilgili problem var dedi. fakat ben eve gelip benzer çekimleri denediğimde herhangi bir problem yok gibi.