Alıntı actoroslu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar sizlere bir kaç sorum olacak daha yeniyim tecrübesizim.şu aralar fotoğraf kursuna gidiyorum makinemi yeni yeni tanımaya başladım. Manuel modda F değerini ayarlamaya çalıştığımızda bazen minimum F5 de kalıyor yani 18-55 lens ile minimum değer F3,5 e inemiyor bazen de benzer şekilde F4,5 e kadar inebiliyorum bunun nedeni nedir?
bir de şöyle bir problem kursta bu işten anlayan bir arkadaş moralimi bozdu biraz. M modunda alan derinliğiyle ilgili çekimler yapmaya çalışırken kurstaki makineler ile çekim yaptık daha sonra kendi makinemi çıkardım fakat istediğim gibi çekim yapamadım. hocaya verdim biraz uğraştı fakat sonra makinenin beyaz ayarında problem var dedi. elden çıkarmaya bak makineni dedi :s daha 3 ay olmadı bile ben makineyi alalı bir hayli moralim bozuldu. ne yapmam gerekiyor sizce fikirlerinize ihtiyacım var arkadaşlar
Makinayi alali 3 ay oldu ise garantisi var demektir hala, en iyisi servise danis, böyle bir hata varsa makinayi ya degismeliler ya da tamir ederler diye düsünüyorum.