Alıntı fvodna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hakan Bey linkte açılan sayfada her iki lensi de seçtikten sonra, aşağıda fotoğrafı çekilmiş skala üzerine mouse getirildiğinde sağ tarafta seçmiş olduğunuz lens, mouse skala üzerinden boşluğa çekildiğinde de sol tarafta seçmiş olduğunuz lens ile çekilmiş olanı görürsünüz.
Benim bu tip lensleri tercih etmeyişim fotoğraf kalitesini bozmasından dolayıdır. Lenslerde optik çarpanın kabul edilebilir en yüksek değeri 4'tür. Eğer bunun üzerine çıkarsanız netlik kaybı + distorsiyon oluşur.
18-135'i yeni sattım demişsiniz, eğer satmamış olsaydınız ya da test etmek amaçlı bir 18-200 bulabilirseniz bir önerim var;
Sadece yazı olan bir sayfa kağıt veya gazete sayfası gibi, bu kağıdı sabitleyip, iki lens ile geniş açı ve tele olmak üzere çekim yapıp sonuçları karşılaştırın ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Tabi ki dış mekanda lens değiştirmek çok zor ve riskli bir iş (sensöre toz kaçması açısından). Ama kaliteden ödün vermek istemiyorsanız en sağlıklı olanı bu.
Ben yardımcı olmaya fikir paylaşmaya çalıştım, karar sizin. Son bir tavsiye eğer mümkünse kesinlikle lensi deneyip almaya çalışın. Bulunduğunuz yerde bir MediaMarkt varsa orada tehşir amaçlı farklı lensler makinelere takılmış durumda test edebiliyorsunuz, bir bakın derim.
Fatih Bey bu ayrıntılı açıklamalar için çok teşekkür ederim. Gerçekten bilmiyorum bu nedenle soruyorum zaten. Anlattıklarınızı mutlaka dikkate alacağım fakat ama 18-200 mm açık alan çekimleri için büyük kolaylık. Zaten bende daha yeniyim. Dediğiniz kaliteye ulaşmak için epey yol almam gerekiyor. Bu gibi durumlarda sizin gibi arkadaşlardan yardım alabileceğimi gördüğüm için çok sevindim.Yaptığınız ve yapacak olduğunuz yardımlar için şimdiden teşekkürler...