Alıntı SelcukDoguncay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
600D kullanıcısıyım. Bu dertten muzdaribim. Manuel modda tek tek seçime izin vermiyor ancak Av, Tv, P modlarında izin veriyor Ya da ben makineyi çözemedim hala
Sizinkide aynı şekilde Selçuk bey. Manuel modun mantığı gereği pozlama değeri tamamen bizim elimizdedir. Yaptığımız iso-diyafram-enstantene seçimlerinin neticesi ve ortam ışığına bağlı olarak belli bir pozlama değeri oluşur. Bunuda deklanşöre yarım basarak görürsünüz ve pozlamanın yüksekliğine veya düşüklüğüne göre o 3 faktörde değişiklikler yaparsınız.

Ama mesela enstantene öncelikli anlamına gelen Tv modunda siz makineye "Arkadaş ben enstanteneyi ayarlayacağım, İSO'yuda ayarlayacağım ne kadar pozlaman gerektiğinide pozometreyi ayarlayarak (Av+/- tuşları - bir üstteki mesajımda yerini izah ettim) ile) sana söyleyeceğim ve bunları sağlayacak diyafram değerini sen kendin bulacaksın" demiş oluyoruz.

Aynı şekilde diyafram öncelikli anlamına gelen Av modunda da makineye "Arkadaş ben diyaframı ayarlayacağım, İSO'yuda ayarlayacağım ne kadar pozlaman gerektiğinide pozometreyi ayarlayarak (Av+/- tuşları - bir üstteki mesajımda yerini izah ettim) ile) sana söyleyeceğim ve bunları sağlayacak enstantene değerini sen kendin bulacaksın" demiş oluyoruz.

Manuel modda o pozometre ekranından sadece poz telafisi ayarlanabilir ve oda genel olarak HDR çekimlerinde ve bazı istisnai durumlarda kullanılan birşeydir. Yapmaya çalıştıklarınızla alakası yoktur.

Kısacası makineyi çözememişsiniz henüz. Kullanım kılavuzunu okumanızı şiddetle ve şiddetle ve daha da çok şiddetle tavsiye ederim. Zamanında benimde aklımda olan sorulardı bunlar ve o şekilde çözmüştüm. Kullanım kılavuzunu okuyup, buradaki açıklamaları da okumanıza rağmen tam oturmazsa kafanızda, daha ayrıntılı yazarak yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince. Selametle...