Alıntı ferudunata Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar bende 60D'min kit lensi olan 18 135'i satıp tamron 17 50 non vc garantili aldım.İyimi yaptık kötümü yaptık bilemiyorum ama 18 135'in cropları puslu oluyordu hep.Şimdi tamron 17 50 deneme safhasındayım ama f/2.8 50 mm loş ışık perfomansını pek beğenmedim(biraz puslu).Birde kontrastının fazlalığından mıdır bilmem,aynı diyaframlarda diğer lense göre daha az ışık alıyor gibi.Bilgisi olan arkadaşlardan netlik davranışları hakkında yorumalabilirsem sevinirim.
siz benden daha iyi bilirsiniz ama
ışık azalınca fotoğraf çekmek zorlaşıyor bu durumda isoyu yükseltmek greni arttırıyor. bazen diyaframı açmak çare oluyor ama bu seferde net alan azaldığı için fotoğrafın büyük bir alanının netsiz olması normal sanırım
bende kullanmıştım 17-50 iyi bir lensdir ama ben olsam 60d için daha iyi bir lens tercih ederdim. loş ışıga geri dönersek 50mm açı uygunsa 1.8 veya 1.4 deneyin derim.