Alıntı profmacit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
18-55, 18-135, 18-200, 55-250 bunlar canonun ürettiği kit lenslerdir. dslr ye yeni başlayanlar için üretilmiş lenslerdir. 50mm lensler sabit potre çekimi lensidir. ne çekeceğinize göre lens seçimi değişir. amatörseniz 18-55 den sonra alacağınız lens 50mm olur arkasından yukarda belirtiğim diğer kit lensleri deniyebilirsiniz. önübe sadece UV takmanız yeterli olur.
Kit lens le başlayıp ile 50 mm sonra tekrar kit lens öneriniz biraz kafa karıştırıcı olmuş
sevgili Samet, 1.8 in parlaklığı, keskinliği, ucuzluğu, hafifliği, FF karşılığı 80 mm olması onu bu kadar cazip yapıyor. Ancak kit lensin diafram açıklık değişkenliği, zum yeteneği, IS özelliği gibi özellikleri başlangıçta eğitimin önemli bir parçası ve oldukça hareket olanağı sağlıyor.
Makinayı alırken üzerinde gelen kit lens, makinaya ve fotoğrafa hakim olana kadar oldukça başarılı işlev gören ama en önemlisi kişinin tercihlerini belirleyene kadar da onu masraftan koruyan, son haliyle de son derece tatminkar bir lens. Eğer fotoğraflarınız sorunlu ise biraz da kusuru kişinin kendinde aramasında fayda var.
Çeşitli fotoğraf sitelerinde 18-55 ile çekilen fotoğrafları izleyin, 50 mm ile, 17-50 ile çekilenlerle karşılaştırın, emin olun sabırsızlığınız sona erecek.
Belki makroya belki portreye belki de tele lenslere odaklanacaksınız. Birçok arkadaşımın kararsızlıklarının neredeyse servete mal olduğunu bilmenizi isterim.