Fuji global sitesinden takip edin arkadaşlar. Yeni birçok mdoel çıktı. X-M1 mesela. Daha kompakt vizör yok ama özellikleri neredeyse x pro1 kadar iyi. İşlemcisi hatta EXR II.

Kesinlikle x-e1 ya da x-e2 alınası gövdeler. küçük gövde, hibrid optik-elektronik vizör yapısı- kaliteli lensler- işlemci hızının ötesinde x Trans CMOS mükemmel.
Sony-olympus panasonic ya da hiçbir aynasız bence kolay kolay bu seviyeye gelemez. Sony şekilden kaybediyor olympus da sensör büyüklüğünden. Panasonic çok pahalı, nikon alınmaz, canon dokunulmasın mümünse kalsın orda, geriye de başka aynasız kalmıyor galiba.

Fujifilm'in atağının bu kadar önemli olduğunu araştırana kadar bilmiyordum. Hobi için elinde mark II taşımaktansa set halinde herhangibir aynasız lensi değiştirilebilir gövde tercih edilebilir.

Bu arada sony nin yeni modelini görenler var mıdır bilmiyorum. Dün Tahir'in canlı yayın yaptığında bahsedildi. Aynasız ff Alpha 7. Fiyatı ve performansı merak konusu belki ama adamların slt tam geçirgen ayna teknolojisi off oldu aynayı kaldırdılar. Bakalım yakında neyi kaldıracaklar.

Sony'nin tek sıkıntısı uyumlu ürün alma konusunda. Başka model marka flaşı takarken adaptör lazım, minolta lensler dışında kolay bulunmayan lenslere sahip, pahalı, başka marka lensler üreten firmalar da sony bayonetli lensler üretirken çok düşünüyorlar herhalde.

İşin özü, canon sattıran makine olarak geçebilir Fujifilm. Dikkat etmek lazım.